Av. Özcan'dan Türk-İş'e ziyaret

Av. Özcan'dan Türk-İş'e ziyaret

İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan, emek örgütlerine ziyaretlerini Türk İş 3. Bölge’yle sürdürdü.

İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan, emek örgütlerine ziyaretlerini Türk İş 3. Bölge’yle sürdürdü.

Özcan’ı Türk İş 3. Bölge Temsilcisi Süleyman Yıldırım ve Türk İş’e bağlı sendikaların İzmir şube başkanları karşıladı.

15-16 Ekim 2016 tarihlerinde İzmir Kültürpark içerisindeki Celal Atik Spor Salonu’nda yapılacak genel kurul öncesi emek örgütlerini ziyaret eden Aydın Özcan, 2 yıl boyunca yaptıkları çalışmalar hakkında başkanları bilgilendirdi.

Süleyman Yıldırım: “ülkemizin içinde bulunduğu koşullarda barolarımıza ve emek örgütlerine büyük görev düşmektedir. Kurtarıcı beklemek yerine, biz elimizi taşın altına koymalıyız’’ dedi. Süleyman Yıldırım; hukuk, adalet ve demokrasinin tesisinde baroların önemine vurgu yaparak, ziyareti nedeniyle Özcan’a teşekkür etti.

Atatürkçü tüm örgütlerle görüş alış verişine hazırız”

2016-2018 dönemi için de başkanlığa aday olan Özcan, açıkladıkları 60 projeden 50’sini yaşama geçirmekten, demokratik kitle örgütleriyle bir araya gelerek ortak program oluşturamadığını, önümüzdeki dönem bu konuya önem vereceklerini açıkladı. Cumhuriyetten yana, üniter yapıya sahip çıkan, Atatürk ilke ve devrimlerini savunan tüm örgütlerle ortak etkinliğe ve görüş alış verişine hazır olduklarını söyledi.

İzmir Barosu’nda örgütlü Tez- Koop. İş 2 No’lu Şube Başkanı Caner Fırat, İzmir Barosu ile yaptıkları sözleşmenin Türkiye’ye örnek olduğunu, işçinin devlete ödemesi gereken vergiyi işverenin ödemesi kabul edilerek, vergi dilimlerinin artmasından doğan kaybın önlendiğini, İzmir Barosu çalışanların, 15 yıl çalışma sonrası elde ettikleri yıllık 4 maaş ikramiye hakkının, 3 aylık deneme sonrası tüm çalışanlara verildiğini anlattı.

Avukatlar hukuk insanı olmalıdır”

Türk Metal İş Sendikası 2 No’lu Şube Başkanı Hayrettin Çakmak, uluslararası şirket işletmelerinde; avukatların işverenden yana tavır alarak, yasaların açıklarından faydalanmalarını sağlayıp, olumsuz tavır sergilemelerine neden olduklarını, avukatların hukuk insanı olması gerektiğini, adil davranış sergilemelerini istedi.

Aydın Özcan, İzmir Barosu avukatlarını, uluslararası işletme avukatı haline getirmek için çalışmalarını yeni dönemde gerçekleştireceklerini, verilecek eğitimlerde bu konuya özen göstereceklerini belirtti.

İşçi önderleri, görüşme sonunda Aydın Özcan’a başarı dileklerini iletti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.