Av ve doğa sporları tutkunları Menemen’de buluşacak…

Av ve doğa sporları tutkunları Menemen’de buluşacak…

Expomen Avcılık ve Doğa Sporları Fuarı, 5-8 Ekim 2017 tarihleri arasında Gölpark Menemen’de gerçekleştirilecek. Türkiye’nin dört bir yanındaki av ve doğa sporları tutkunlarını bir araya getirecek olan fuar, birbirinden güzel etkinliklere de sahne olacak.

Menemen Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl 170 dönüm alanda kurulan ve İzmir’in ilk doğal göl parkı olma özelliğini taşıyan Gölpark Menemen, Menemen Belediyesi ve Elit Fuarcılık Hizmetleri işbirliğinde, Hatsan Silah Sanayi sponsorluğunda 5-8 Ekim 2017 tarihleri arasında Expomen Avcılık ve Doğa Sporları Fuarı’na ev sahipliği yapacak. Türkiye’nin dört bir yanından gelecek av ve doğaseverleri ağırlayacak olan fuar, dört gün boyunca birinden güzel etkinlikler ve yarışmalara da sahne olacak. Fuarın resmi açılışı ise 5 Ekim Perşembe günü saat 14:00’de Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin tarafından yapılacak.
 
Gölpark Menemen’e rekor ziyaret

Menemen Belediyesi'nin kendi öz kaynaklarıyla yapımını tamamlayıp İzmir ve Ege’nin ilk doğal gölalanı olarak hizmete açtığı Gölpark Menemen’de, 1 yılın sonunda ziyaretçi rekoru kırıldığına dikkat çeken Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, “2 Eylül 2016 tarihinde hizmete açılan Gölpark Menemen, bir yıl içerisinde resmi biletli olarak 381.148 ziyaretçiyi ağırladı. Ücretsiz katılım sağlanan fuar organizasyonlarımızı da eklersek bu rakam 400 bini aşıyor. İzmir Doğal Yaşam Parkı’nın yılda ortalama 800.000 ziyaretçi ağırladığını ve İzmir nüfusunun 4.400.000 olduğunu da düşünürsek, Sasalı’daki İzmir Doğal Yaşam Parkı’na İzmir nüfusunun beşte biri girmiş. Gölpark Menemen’in ise Menemen nüfusun iki buçuk katı ziyaretçi sayısına ulaşması, bu projenin ne kadar doğru bir proje olduğunu göstermektedir” dedi.

“Eşine az rastlanır bir rekreasyon alanı…”

Gölpark Menemen’in birçok fonksiyonu bünyesinde barındırdığını da söyleyen Başkan Şahin; “Gölpark Menemen Türkiye’de eşine az rastlanır bir rekreasyon alanı. Hayvanat bahçesi, lunaparkı, spor alanları, gokart pisti gibi pek çok aktivite alanına sahip Gölpark Menemen’in en önemli özelliklerinden birisi de 5.600 m2’lik fuar alanına sahip olması. Biz burada ilk olarak bir Kitap Fuarı’na imza attık. Daha sonra ise yine Elit Fuarcılık Hizmetleri ile birlikte bir Tarım ve Hayvancılık Fuarı gerçekleştirdik ve şimdi ise Gölpark Menemen, 5-8 Ekim tarihlerinde Expomen Avcılık ve Doğa Sporları Fuarı’na ev sahipliği yapacak. Tüm av ve doğa sporları tutkunlarını Gölpark Menemen’de buluşturmayı hedefliyoruz” dedi.
 
“İzmirliler aktiviteye doyacak”

İzmir’de bir ilke daha imza atacaklarını ifade eden Elit Fuarcılık Hizmetleri Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Çiçekçi, Menemen’de gerçekleştirilecek fuar kapsamında İzmirlileri birbirinden güzel etkinliklerin beklediğini söyleyerek, “Avcılık ve Doğa Sporları Fuarı, İzmir’de ilk kez gerçekleşecek olan bir fuar. Bunun Gölpark Menemen’de gerçekleşecek olması ise bizim için büyük bir fırsat. Burası altyapısı ve doğasıyla tam da böyle bir fuara cevap verebilecek nitelikler taşıyor. Bizler 5-8 Ekim tarihleri arasında motosiklet kulüpleri, bisikletçiler, dağcılık ve yelken kulüpleri ile burada birçok etkinlik gerçekleştirmeye hazırlanıyoruz. Menemen’de tam 4 gün boyunca her anı bir aktiviteyle geçecek bir fuar organizasyonuna imza atacağız. Fuarımızı ziyaret edenler burada balık avlama yarışmalarından, yavaş bisiklet sürme yarışmasına kadar birçok aktiviteye katılıp bunların sonunda da yine birçok sürpriz hediyeye sahip olabilecek. Fuarımızın ana sponsoru Hatsan Silah Sanayi’nin gerçekleştireceği atış etkinlikleri ise avcılık ve doğa sporları ile uğraşan herkesin ilgi odağı olacak” dedi.
 
“Gençlerimizi doğayla buluşturacağız”

Hatsan Silah Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Bahtiyar Taşyağan ise Avcılık ve Doğa Sporları Fuarı’nın özellikle gençler açısından önemli olduğunu söyleyerek, “Son yıllarda doğa ve doğada yapılan etkinlikler özellikle gençler tarafından büyük ilgi ve rağbet görüyor. Biz bunu her fırsatta, yaptığımız her etkinlikle canı gönülden destekliyoruz. Özellikle son yıllarda bilgisayar ve akıllı telefonlarla doğadan ve dolayısıyla gerçek hayattan uzaklaştırılan gençlerin yeniden doğayla buluşması bizler açısından büyük önem taşıyor. İşte bu gerçekleştireceğimiz fuar ile bir nebze de olsa buna katsı sunmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.