Av. Yusuf Akın :"Şehirde acil toplum müdahale mahkemeleri gerekli"

Av. Yusuf Akın :"Şehirde acil toplum müdahale mahkemeleri gerekli"

İzmir Barosu Avukatlarından Yusuf Akın, şehirde hak ve hukukun önemini anlatırken, şehirlerin hızlı büyümesinden kaynaklı sorunların çözümü için 'Acil Toplum Müdahale Mahkemeleri'nin gerekli olduğunu belirtti.

Medya Ege'de, Gazeteci Yazar Ali Eyce'nin hazırlayıp, sunduğu 'Hakkımız Hukukumuz' programının ilk canlı yayın konuğu İzmir Barosu Avukatlarından Yusuf Akın oldu.

'Kentte hakkımız ve hukukumuz' başlıklı programda konuşan Avukat Yusuf Akın, şehirlerin büyümesinin, gelişmesinin hızının insanlara çok şey kaybettirdiğini, bunun önüne geçebilmek için şehircilik hakkının ve hukukun da aynı şekilde hızla gelişmesi ve hızlı çalışmasının gerekliliğini anlattı.

img_1348.jpg

İzmir'in 10 yıl öncesi haliyle, 10 sonraki halinin ve bundan 10 yıl sonraki halinin hep daha kötü bir şehir, daha kötü bir şehir yaşantısına neden olduğunu belirten Avukat Akın, "Şehirlerde insanların yaşamasının doğal hakları vardır. Nedir bunlar, otopark sorununun olmaması, oksijeninin çok olması, ulaşım sorununu olmaması, sokaklarında rahatlıkla geçebileceğiniz şehirlerin olması gibi. Bu haklar, geçmişten kaynaklanan ve günümüzde de büyüyerek devam eden sorunlar olarak karşımıza hep duruyor. Önümüzdeki yerel seçimlerde birşeyler için aday olanların da bu sorunların bilmeli ve buna keza çözüm öneriyle şehirde yaşayan seçmenin önüne çıkması lazım" dedi.

img_1351-001.jpg

Şehirde yaşamanan hakkının karmakarışık bir hale büründüğünde, çözüm olarak hukukun girmesinin de bir çözüm üretmeye yeterli olmadığına dikkat çeken Avukat Yusuf Akın, "Şehirlerde, bir çok sorunu tespit etmek gibi bir sorunumuz yok. Sorunumuzu, tespit edilen soruna anında müdahale edememek ve çözüm üretememekte. Şehirlerin sorunlarına anında müdahale etmediğimizde, bu insanlar arasında hak arayışlarıyla başlayıp, başka başka adli olaylarında sonucu olarak önümüze geliyor. Bunun için şehirlerde çıkan sorunları, bildirilen sorunları anında çözecek, 'Acil Toplum Müdahale Mahkemeleri' kurulması lazım. Bu mahkemeler, toplum adına hareket edip, toplumun hakkını ve hukukun korumak üzere, şehirde yaşanan haksızlığa  ve hukuksuzluğa anında müdahale etmelidir. Yaşanabilir şehirler ancak böyle ani yargı müdahalesi, hızlı hukuk çalışması ile mümkün olabilir" dedi.

8f06099d-1370-4301-b282-db340357eead-001.jpg

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.