Avakado deyip geçmeyin! İçerisinde bulunanlar sizleri çok şaşırtacak!

Avakado deyip geçmeyin! İçerisinde bulunanlar sizleri çok şaşırtacak!

Fakat avokado çekirdeği de, meyvesi kadar faydalı! İşte avokado çekirdeğini atmamanız için 7 neden

Avokado çok lezzetli ve çok yönlü bir meyvedir ve çeşitli diyetlere dahil edilebilir. Yıllarca özelliklerinden şüphe edilmiştir; çünkü yüksek kalori ve yağ içeriğinden dolayı kilo aldırdığı düşünülmüştür.

Kolesterolü düşürür 

Avokado çekirdeklerinde yaklaşık %70 oranında ihtiyacımız olan aminoasitlerin bulunduğu hesaplanmıştır. Çekirdekteki yağı çıkarıp kullanarak yüksek kolesterol seviyelerini kontrol edebilir ve kardiyovasküler hastalıkların oluşma riskini önleyebiliriz.

Bağışıklık sistemini güçlendirir 

Eğer nezle ve soğuk algınlığı semptomları yaşıyor iseniz, gün boyunca bir miktar avokado çekirdeği kullanmak savunma mekanizmanızı ayakta tutmak için iyi bir fikirdir. Çekirdeklerin fenolik içeriği sebebiyle, bağışıklık sistemini güçlendirerek viral ve bakteriyel enfeksiyonları durdurabilir.

Avokado çekirdeği lif içerir 

Avokadonun bu kısmının herhangi bir gıdadan daha fazla oranda life sahip olduğuna inanılmaktadır. Lif sindirim fonksiyonlarını destekleyen bir besindir, diğer besinlerin absorbe edilme yeteneğini artırır ve bağırsak hareketlerine yardımcı olur. Lif tüketmek ishal gibi problemleri kontrol edebilir ve hatta kabızlığı da önler.

Erken yaşlanmayı durdurur 

Avokadodaki antioksidanların %50’si, çekirdeğinde bulunmaktadır. Antioksidanlar vücut için çok temeldir ve erken yaşlanmanın ilk sebeplerinden biri olan serbest radikaller ile savaşır.Kolajen üretimini destekler; böylelikle cildi gergin tutar ve kırışıklıkların oluşmasını geciktirir.

Enflamasyonla savaşır 

Vücudun yangısal yanıt sistemini kontrol etmeye yardım eder, gastrointestinal enflamasyonu önleyerek etkili olur.Avokado çekirdekleri, Güney Afrika’nın çeşitli bölgelerinde mide enfeksiyonları ve enflamasyonla ilgili problemlerle savaşmada bir tedavi olarak kullanılmaktadır.

Saçları güçlendirir ve parlaklık kazandırır

Avokado çekirdeğinin yağını saçınıza uygulamak saçınızı besleyecek ve harika bir ışıltı verecektir. Aslında kepek, bit ve sirke gibi sorunların en iyi tedavilerinden birisi olduğuna da inanılır.

Kilo vermenize yardımcı olur

Avokadonun yumuşak kısmı bu amaç için harika iken, çekirdeği de çok faydalı olabilir; çünkü avokado çekirdeği kan şekeri seviyesini kontrol eder. Yüksek şeker indeksi, metabolik fonksiyonu değiştirebilir ve kilo kaybını yavaşlatabilir. Avokado çekirdeği kan şekeri seviyesini kontrol etmeye yardımcı olur; böylelikle vücudu tok tutar, gün boyunca aşırı kalori almanızı önler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.