Avrupa Birliği Dağılma Sinyali Veriyor

Avrupa Birliği Dağılma Sinyali Veriyor

İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılmasının ardından Fransa ve Hollanda'da da ayrılma için referandum düzenlenilmesi çağrısı yapıldı.

İngiltere'de düzenlenen referandumdan Avrupa Birliği'nden ayrılık kararı çıkması, Avrupa'nın aşırı sağ partilerini sevindirdi. Brexit'in gerçekleşmesi (İngiltere'nin AB'den ayrılması) Hollanda ve Fransa'da yükselmeye başlayan aşırı sağcıların yüzünü güldürdü.

Avrupa'da büyük bir endişeyle izlenen ve yükselişe geçen aşırı sağcı partiler İngiltere'nin AB'den ayrılma kararı ardından Fransa ve Hollanda'nın da ayrılması için referandum yapılmasını istedi. Özellikle Hollanda'da göçmen ve Müslüman karşıtlığıyla tanınan aşırı sağcı lider Geert Wilders Hollanda'nın da Avrupa Birliği'nden ayrılması için referandum düzenlenilmesi çağrısında bulundu.

Konuyla ilgili açıklama yapan aşırı sağcı lider Wilders, ülkelerinin, paranın, sınırların ve göçmenlerle ilgili alınacak kararların kendi sorumluluklarında olmasını istediklerini söyledi.

Marine Le Pen İngiltere'yi tebrik etti...

Fransa'nın aşırı sağcı kesmini temsil eden ve Ulusal Cephe partisinin lideri olan Marine Le Pen Brexit'in ardından ayrılık kararını olumlu karşıladığını tebrik ederek, sevindiğini ifade etti. Le Pen öte yandan Brexit referandumunun kendi ülkesinde olmasını istediğini de dile getirdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.