Avrupa Birliği'den o cihazlara yasak gelebilir

Avrupa Birliği'den o cihazlara yasak gelebilir

Avrupa Birliği düzenleyicileri, telefon üreticilerini standart şarj cihazlarını kullanmaya zorlamak için yasal bir gereklilik olup olmadığını araştırıyor.

Bunu yapmaları halinde, Apple'ın standart olmayan Lightning konektörü de dahil tescilli şarj cihazları yasaklanabilir.

Avrupa Birliği, telefon üreticilerini standart şarj cihazları kullanmaya zorlamayı planlıyor. On yıldan fazla bir süredir AB, telefon üreticilerini ürettikleri elektronik atık miktarını azaltmak için kullandıkları şarj cihazlarını standartlaştırmaya zorluyor. Telefonlar genellikle tek şarj cihazıyla birlikte geliyor ve müşteriler genellikle yeni bir telefon aldıklarında eski şarj cihazını kullanmaya devam edebiliyor. AB'nin uzun vadeli hedefi, telefon ile şarj cihazlarının birbirlerinden ayrı olarak satın alınması ve tek şarj cihazının birden fazla telefonu desteklemesi. 

2009 yılında, Apple, Samsung ve Nokia dahil olmak üzere üreticiler, o anda geçerli olan mikro USB konektöründe gönüllü olarak standart hale getireceklerini anlatan bir mutabakat anlaşması imzaladılar.  Günümüzde, piyasaya çıkan çoğu telefon USB Type-C konnektörü kullanıyor. Apple ise Lightning konektörünü kullanarak istisna olmayı sürdürüyor.

Düzenleyiciler bu gönüllü yaklaşımdan memnun değiller. Telefon şarjıyla ilgili "Bu gönüllü yaklaşım ve yetersiz ilerleme göz önüne alındığında, komisyon yakında maliyetleri ve diğer seçeneklerinin yararlarını değerlendirmek için çalışması başlatacak." dendi. Çalışma mevcut durumu inceleyecek ve sorunların ele alınabileceği yollara bakacak.

USB Type-C'ye yönelik yapılan hareket, çoğu akıllı telefon şirketi için küçük fark yaratacak, ancak Apple için baş ağrısına neden olabilir. iPhone için standart konektörün kullanılması, tüketiciler arasında muhtemelen popüler olabilir. Type-C dizüstü bilgisayarlarda daha yaygın hale gelmeye başladığındna hem telefonun hem de bilgisayarın şarj edilmesi için kullanılabileceği anlamına geliyor. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.