Avrupa Birliği'nden "Gezi" açıklaması

Avrupa Birliği'nden "Gezi" açıklaması

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Gezi davası kararı hakkında "Bu trajik sonuç, sadece Türkiye’nin bir iç meselesi değildir. AB değerleriyle ilgilidir" ifadelerini kullandıç

Avrupa Parlamentosu'nda yaptığı konuşmada Gezi davasında Osman Kavala ve diğer sanıklar hakkında verilen ceza kararlarını eleştiren Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell konuşmasında, "Bu davanın yoğun bir şekilde siyasileştirilmesi, ciddi endişelere neden olmaktadır. Sistematik olarak Türk yargısının bağımsız olmadığına dair yeni bir örnek teşkil etmektedir" ifadelerini kullandı.

228153-814x458.jpg

Kararla ilgili, "Bu trajik sonuç, sadece Türkiye’nin bir iç meselesi değildir. Bu konu Türkiye’nin uluslararası yükümlülükleriyle ve katılmayı arzu ettiği Avrupa Birliği’nin temel değerleriyle ilgilidir" diyen AB dış politika şefi, "Birçok usule aykırılık dolayısıyla kusurlu olan bu yargılama ve karar, Türkiye’nin temel haklar alanında daha da geriye gittiğini gösteren endişe verici işaretlerin bir yenisidir" ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.