Avrupa Hareketlilik Haftası Buca'da rengarenk geçiyor

Avrupa Hareketlilik Haftası Buca'da rengarenk geçiyor

Buca Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında, birbirinden renkli etkinliklere ev sahipliği yapıyor.

Buca’da geçtiğimiz cuma günü "Şehrini Keşfet-Gelecek Enerjini Koru" temasıyla başlayan Avrupa Hareketlilik Haftası dopdolu bir içerikle devam ediyor. Hafta kapsamında, Buca Bilim Sanat Merkezi'nde doğal afetler ve çevre konularında uzman isimlerin katılımıyla paneller düzenlendi. Atık Yönetiminde Sıfır Atık panelinde konuşan İzmir Afet Bilinci, Çevre ve İklim Farkındalığı Derneği (İZAFED) Yönetim Kurulu Üyesi ve çevre mühendisi Yakup Ateş, iklim değişikliğinin sonuçlarına dikkat çekti. Susuzluğun büyük kriz yaratacağına değinen Ateş, ilerleyen yıllarda dünyada iklim göçleri yaşanacağına dikkat çekti.

1.jpg

Afet ve Çevre paneli ise İZAFED Yönetim Kurulu Başkanı Servet Ertaş moderatörlüğünde gerçekleştirildi. Panelde, İZAFED üyeleri Çağrı Aydınel, Serkan Özdemir ve Yakup Ateş konuşmacı olarak yer alırken, temel afet bilinci, temel deprem bilgisi, yangın ve orman yangınları, çevre ve iklim bilgisi konuları masaya yatırıldı. İnteraktif olarak gerçekleştirilen panelde doğal afetlerin oluşma nedenleri ve afetlerden korunma yolları anlatıldı.

2-001.jpg

Öte yandan, Hasanağa Bahçesi’nde eğitmen Nalan Alpan Koç önderliğinde yoga etkinliği gerçekleştirildi. 22 Eylül Cuma günü sona erecek hafta kapsamında, Buca Bilim Sanat Merkezi'nde 19 Eylül Salı günü pilates etkinliği, 22 Eylül Cuma günü dans etkinliği, 20 Eylül Çarşamba "Geleceğe Bir Damla Bilim - Drama Atölyesi", 21 Eylül Perşembe "Çevre ve Sürdürülebilirlik Temalı Bilimsel Proje Sunumları" gerçekleşti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.