Avrupa İklim Zirvesindeki Başkan Gümrükçü!

Avrupa İklim Zirvesindeki Başkan Gümrükçü!

Arif Çayan yazdı; Avrupa İklim Zirvesindeki Başkan Gümrükçü!

İklimleri ilkokul sıralarında saymayı öğrendik.
İlkbahar, yaz, sonbahar kış.

Hepsinin özelliklerini, getirdiklerini, götürdüklerini, güzelliklerini ve kötülüklerini öğrendik.
Dünyayı ilk tanıma temamız olduğu gibi coğrafya dersine de ilk girişimizin temelleriydi iklimler.

Günümüzde ise bu okul sıralarının teması olmaktan, ders girişi olmaktan çıktı, dünyanın geleceğine dair ciddi şekilde düşünülen, dünyanın gidişinin kötüye doğru olduğu endişesi uyandıran ve bütün dünyanın iklimleri olduğu gibi, sıralı şekilde yaşayabilmek için mücadele içine girmeye karar verdiği konu oldu.
Ne kış kışlığını yapıyor, ne yaz yazlığını yapabiliyor, ne de ilkbahar ve sonbaharın geçişleri net olarak görünebiliyor.

Sabahı başka, öğleni başka, gecesi başka, haftası başka, ayları başka değişik değil sıra dışı mevsimlerin etkisinde, şaşkınlık ve korku içinde bütün insanlar ve bütün canlılar.

Kışın ortasında açan çiçekler, yazın ortasında yağan yağmurlar, ilkbaharda açtığı gibi solan, sonbaharda durması gerekirken yeniden doğmaya çalışan doğa.

Bütün dünyanın, insanlığın sorunuyla ilgili ülkelerde sırf bu konuda tedbirler ve çözümler araması için bakanlıklar dahi kurulmaya başlandı.

baskan-gumrukcu-bruksel-deki-iklim-zirvesinde-turkiye-yi-temsil-etti-4173.jpg

Avrupa ise Avrupa İklim Paktı kurduğu gibi, Avrupa İklim Anlaşması ve birlikte çalışma eylem hareketliliği içine girdi.

İzmir’de ise İklim Değişikli Müdürlüğü kurulan ilk belediye Çiğli oldu. Gümrükçü, Avrupa Komisyonu tarafından Avrupa İklim Paktı Türkiye Büyükelçisi ilan edildi. Türkiye’de ilk kez bir ilçe belediye başkanı böyle bir göreve seçildi.

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, geçtiğimiz günlerde yapılan Avrupa İlkim Antlaşması Birlikte Eylem toplantısına katılmak üzere Belçika’nın başkenti Brüksel’e gitti.

Toplantıya katılan 800’den fazla iklim elçisi içinde tek belediye Başkanı da Utku Başkan oldu.

Avrupa İklim Paktı Türkiye Büyükelçisi olarak.

Türkiye genelinde, Çiğli özelinde çevreye karşı duyarlı olan, çevrede yaşayan bütün canlılara karşı yaşamsal destek vermek çabası içinde olan, çevrenin korunması için Çiğli’de birçok etkinliği gerçekleşmesine öncülük eden Başkan Gümrükçü, yalnızca insanlar için değil bütün canlılar için orada bulundu ve etkinlikte Türkiye’deki yaşayan bütün canlılar adına katılım gösterdi.

Başkan Gümrükçü, iklim değişikliğinin dünya üzerinde etkisi, dünyada yaşayan canlılar üzerindeki etkileri üzerine düşünce, fikir ve çözüm önerilerini ele alındığı toplantı da, her ülkenin İklim Paktı temsilcisiyle fikir alış verişinde de bulundu.

iklim-zirvesi-1-1-1024x570.jpeg

Gurur duyduğunu söylediği etkinlikte Türkiye’den katılan tek başkan olarak bizler de onunla gurur duyduk.

Hem Türkiye adına, hem Çiğli adına, hem insanlık adına, hem de bütün canlılar adına.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.