Avrupa Sineması Fransız Kültür'de

Avrupa Sineması Fransız Kültür'de

Ege Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ESİAD) AB Bilgi Merkezi ev sahipliğinde düzenlenen Avrupa Filmleri Haftası düzenlenen törenle başladı

Fransız Kültür Merkezi’nde, Finlandiya yapımı “Aurora” filminin gösteriminden önce düzenlenen açılış kokteyline Finlandiya Büyükelçiliği 2. Katibi Tiina Kaarela ve Hollanda Büyükelçiliği Basın ve Kültür Bölümü Başkanı David Naves ve büyükelçilik görevlilerinin yanı sıra çok sayıda İzmirli sanatsever katıldı.

dsc-0070.jpg

1996 yılından bu yana İzmir AB Bilgi Merkezi’ne ev sahipliği yaptıklarını kaydeden ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Sibel Zorlu, “Bu zaman zarfında İzmir Avrupa Birliği Bilgi Merkezi olarak onlarca etkinlik düzenledik. İklim Haftası kapsamında hayata geçirdiğimiz hekatonlardan biri olan Climathon, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Sürdürülebilir Kentsel Gelişim Ağı iş birliğinde her yıl düzenlediğimiz ve bu sene 60 gence ulaştığımız Sürdürülebilirlik Elçileri Programı, ‘Kültürlerarası Diyalog’ konulu gençlik forumları, toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik çalışmalar bunlardan birkaçı. Kültür sanat alanında da her yıl farklı etkinliklere imza atıyoruz. Bu kapsamda bugüne kadar pek çok başarılı sanatçıyı İzmir halkıyla buluşturduk. Bugün, yine çok özel bir etkinlik için bir aradayız. ESİAD İzmir AB Bilgi merkezi olarak Avrupa Filmleri Haftası’na ev sahipliği yapıyoruz. Toplumlar arasındaki iletişimi kolaylaştıran ve karşılıklı etkileşimi artıran bu tür etkinlikleri son derece değerli buluyoruz” diye konuştu.

sibel-zorlu.jpg

16 Eylül’e kadar sürecek Avrupa Filmleri Haftası’nda, AB üyesi 16 ülkeden 16 Film, İzmir Fransız Kültür Merkezi’nde ücretsiz olarak izleyiciyle buluşacak. AB üyesi ülkelerin Türkiye büyükelçilikleri ve AB delegasyonu tarafından seçilen filmler şöyle:

Avusturya’dan “Oskar ve Lilli / Oskar & Lilli”, Belçika’dan “Molenbeek’in Tanrıları / Gods of Molenbeek”, Bulgaristan’dan “Sonsuz Bahçe / The Infinite Garden”, Estonya’dan “Eczacı Melchior / Melchior the Apothecary”, Finlandiya’dan “Aurora”, Fransa’dan “En Başarılı Prodüksiyon / The Big Hit”, Almanya’dan “Rabiye Kurnaz George W. Bush’a Karşı / Rabiye Kurnaz vs. George W. Bush”, İrlanda’dan “Amber’le Çıkmak / Dating Amber”, İtalya’dan “İyiyim / Io Sto Bene”, Letonya’dan “Evlilik Hayatım / My Love Affair with Marriage”, Litvanya’dan “Koşucu / Runner”, Malta’dan “Luzzu”, Hollanda’dan “Vahşi Amsterdam / Wild Amsterdam”, Polonya’dan “Bir Daha Asla Kar Yağmayacak / Never Gonna Show Again”, İspanya’dan “Kız Öğrenciler / Schoolgirls” ve İsveç’ten “Faili Meçhul / Cold Case Hammarskjöld”

ozlen-kavalali-baris-hitay-burcu-kurcan-recep-turan-sibel-zorlu-tallitha-smit-david-naves-cheyen-bannenberg-eray-ergec.jpg

GÖSTERİMLER ÜCRETSİZ

Kültürel iletişimin öneminden hareketle ilk kez bu yıl düzenlenen etkinlik, 10 şehirde, farklı zamanlarda üç bölüm halinde organize ediliyor. 13 Haziran’da Ankara’daki galanın ardından, 16-22 Haziran 2023’te Eskişehir ve Trabzon’da Anadolu yolculuğuna başlayan etkinliğin ikinci kısmı 11-16 Eylül’de İzmir’de ve üçüncü kısmı ise 22-28 Eylül’de Antalya, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Mersin, Samsun’da gerçekleştirilecek. İzmir Fransız Kültür Merkezi’nde gösterime girecek filmler, halka açık ve ücretsiz olacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.