Avrupa’da Türkiye’yi Kula Jeopark’ı temsil ediyor

Avrupa’da Türkiye’yi Kula Jeopark’ı temsil ediyor

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, 14. UNESCO Avrupa Jeoparklar Konferansı için Portekiz’in Azor Adası’na gitti. Başkan Tosun, Kula Jeopark’ını korumak için elinden geleni yapacağını ifade etti.

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Sertifikalı Jeoparkı olan Kula Jeopark’ını temsil etmek için Portekiz’de gerçekleştirilen Uluslararası Jeoparklar Ağı’nın toplantısına katılmak için Portekiz’e gitti. Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda ve  Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Mimar Azmi Açıkdil ile birlikte, 4 Eylül Kula’nın Düşman İşgalinden Kurtuluşu etkinliklerinin bitmesiyle hiç mola vermeden 14. UNESCO Avrupa Jeoparklar Konferansı için Portekiz’in Azor Adası’na giden Başkan Tosun, Portekiz’e Jeopark’ın hariciden Avrupa Kent Kültürü’nün Kula’ya yakışan yanlarını araştırmak olduğunu ifade etti. Kula Jeoparkı’nı yakından tanıyan GGN Association Nilolaos Zouros, Jeopark Temsilcileri Patrick Mc Keever, Albertus Salman’in konferansına katılan Başkan Tosun, Kula’nın Türkiye’yi Avrupa Jeoparklar Ağı’nda temsil etmesinden dolayı gurur duyduklarını belirtti. Ayrıca Başkan Tosun, geçtiğimiz aylarda, Kula Jeopark’ını denetlemek için ülkemize gelen Setsuya Nakada ile Kula Jeoparkı hakkında görüştü.

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Kula’nın tarihi ve şehirciliği hakkında Portekiz’den çok fazla ders çıkarabileceklerini ifade ederek, “Kula tarihi kimliğine rağmen, değeri anlaşılamadığı gibi sanayi acısından da geri kalmıştır. Restorasyonunu tamamladığımız Tarihi evlerimize gelen turist potansiyelini jeoparkla destekliyoruz. Jeopark bizim için kaçırılamayacak fırsat olduğu gibi tarihimiz ve kültürümüzde kaybedemeyeceğimiz değerlerimiz. Göreve geldiğim günden itibaren Kula’nın tarihi kimliğini kazanması ve yeni iş sahalarının oluşturulması amacıyla çalıyoruz. Portekiz, Endülüs Emevileri’nden itibaren oluşan mimari yapısını Rönesans’la birlikte muhafaza etmiş bir ülkedir. Ülkemizde alamayacağımız dersleri bu ülkede fazlasıyla bulacağız. İnşallah burada gerçekleştireceğimiz temaslar ile hem tarihi hemde jeolojik açıdan dersler çıkaracağız” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.