Avrupa’daki Türk Doktorlar Bir Yumruk Oldu

Avrupa’daki Türk Doktorlar Bir Yumruk Oldu

2010 yılında kurulan Avrupa Türk Sağlık Elemanları Federasyonu (ATSEF) geçtiğimiz günlerde Genel Kurul toplantısını Kıbrıs’ta gerçekleştirdi. 

İlk kez Viyana’da toplanan Avrupa’nın değişik ülkelerinden dernekler ve birlikler Viyana Protokolü’nü imzalayarak 31 Ekim 2010 tarihinde Avrupa Türk Sağlık Elemanları Federasyonu (ATSEF) ilk çalışmalarına başladı. 2014 yılından bu yana Almanya’nın Berlin şehrinde kayıtlı bir federasyon haline gelen ATSEF, geçen iki yıl içinde Avrupa genelinde İngiltere, Fransa, Almanya, Avusturya, İsviçre ve Kıbrıs’ı da içine alarak federasyon olma başarısını gösterdi. En son genel kurulunu ise Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği ev sahipliğinde KKTC’de gerçekleştirilen ATSEF yeni yönetim kurulunu da burada belirledi. Yapılan seçimle ATSEF’in Eş Başkanlığına Avusturya’dan Dr. Serdar Beklen ve İsviçre’den Dr. Cankut Yüksel geldi. As Başkanlar ise; Dr. Kenan Arifoğlu (Kıbrıs), Dr. Ayfer Kahraman (İngiltere), Genel Sekreterlik görevine; Dr. Cemal Mert (Kıbrıs) getirilirken, Mali Sekreterliğini ise Dr. Cemal Kavasoğulları (İngiltere) üstlendi.  Dr. Metin Gürsan (Türkiye), Dr. Barış Turak  (Fransa) ve Dr. Serdar Dalkılıç (Fransa) da federasyon üyeleri arasına girdi.  

AVRUPA’DAKİ SAĞLIKÇILARI BULUŞTURACAĞIZ
Yeni Yönetim Kurulu üyeleriyle yoluna devam edecek olan Avrupa Türk Sağlık Elemanları Federasyonu (ATSEF) Eş Başkanı Cankut Yüksel, tüm Avrupa’daki ve Kıbrıs’taki Türk sağlık çalışanlarının birbirini tanımalarına, yardımlaşmalarına aracı olmak, tıbbın çeşitli alanlarında bilimsel eğitim vermek gibi amaçları olduğunu söyledi. Yüksel bunun yanı sıra, Türkçe konuşan ya da Türkiye asıllı göçmenler için sağlık ve sosyal alanlarda bilgilendirme ve aydınlatma ile ilgili etkinlikler oluşturmak, göçmen kökenli tıp öğrencilerinin bilgilerini geliştirmelerine destek olan doktorlar için ileri eğitim ve bilgi etkinlikleri oluşturmak istediklerini de sözlerine ekledi.  Yüksel, “Türkiye asıllı ve Türkçe konuşan doktorlar ve sağlık sektöründe çalışan uzmanlar arasında meslektaşlık ve sosyal bağlantıları kurmak, Türkiye’den, Kuzey Kıbrıs’tan ve İsviçre'ye çalışmaya gelen sağlık elemanlarının diploma denkliği dahil mesleki sorunlarının çözümlenmesine katkı sağlamaya yönelik çalışmalar yapıyoruz. Kadın-erkek eşitliğini gerçekleştirmek, kadının toplumdaki yerini iyileştirmek ve kadınların tıp bilim ve pratiğinin her alanında fırsat eşitliği sağlanmasına katkıda bulunmak istiyoruz. Barış ve dayanışma içinde insanların beraber yaşamasına, halklar arası anlaşmaya katkıda bulunmak gibi amaçlarımız var” dedi. Cankut Yüksel, amaçları doğrultusunda yönetim kurulu olarak çalışmalara hız vereceklerini de dile getirdi. 
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.