Avrupalı gençler de “gönüllü” oldu

Avrupalı gençler de “gönüllü” oldu

11 ülke İzmir’in “Gönüllü Takımı”nı inceledi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Abla-Ağabey-Kardeş” projesi uluslararası alanda da ilgi odağı olmaya devam ediyor. Projenin sosyolojik etkilerini incelemek üzere AIESEC programıyla yurt dışından gelen yabancı öğrenciler, İzmir’in gönüllü gençleriyle birlikte köy ziyaretlerine katıldı.

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2007 yılından bu yana uyguladığı “Abla-Ağabey-Kardeş” projesi, yaz döneminde ziyaretlerini İzmir'in köylerine taşımıştı. Dünya markası olma yolunda ilerleyen proje, sosyal alanda büyük bir farkındalık yaratırken, bu başarı uluslararası alanda da ilgi odağı oldu. Öğrenci değişim programı çerçevesinde, AIESEC programıyla projenin sosyolojik etkileri ve katkılarını incelemek isteyen yabancı öğrenciler, İzmir’in “Abla ve Ağabeyleri” ile birlikte Ödemiş’in Bademli ve Bıçakçı köylerindeki etkinliklere katıldı.

 

11 ülke İzmir’in “Gönüllü Takımı”nı inceledi

AIESEC (Uluslararası Ticari Bilimler Ekonomi Öğrenciler Birliği)   programıyla İzmir Gençlik Meclisi’nin imzaladığı protokol çerçevesinde kentteki gönüllü projeleri görmeye gelen yabancı öğrencilerin ilk durağı “Gönüllü Takımı” oldu. Azerbaycan, Mısır, Romanya, Çin, Ukrayna, Pakistan, Kazakistan, Rusya, Cezayir, Fas ve Kolombiya'dan gelen 16 öğrenci, “Gönüllü Takımı”yla birlikte köylere giderek kardeşlerine kendilerini ve ülkelerini tanıttı.

 

Gelecek için umutluyuz

Bıçakçı Köyü'nde yaklaşık 11 yıldır sınıf öğretmenliği yapan Mustafa Çolakoğlu, eğitimin sadece dört duvar arasında olmayacağının altını çizerek, “Bu proje kapsamında genç gönüllülerin bizim köyümüze geleceğini duyduğumda çok heyecanlanmıştım. Ancak şu anda çocukların gözlerindeki mutluluğu gördüğümde daha da duygulandım. Dünyanın dört bir yanından gelen gençlerin yaptığı etkinlikler, kendilerini ve ülkelerini anlatmaları, köyümüzdeki çocukların geleceğini şekillendirmesinde büyük katkı sağlayacaktır. Gelecek için umutluyuz'” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.