Avrupalı yatırımcıların gözdesi Tire Organize Sanayi Bölgesi

Avrupalı yatırımcıların gözdesi Tire Organize Sanayi Bölgesi

Fransız Leana firması ve Belçikalı çikolata markası Bemchimmko bir süredir proje ve inşaat faaliyetlerini sürdürürken, son olarak İsviçreli zeytinyağı firması Kölla da Tire Organize Sanayi Bölgesi (TOSBİ)’yi seçti.

İsviçreli zeytinyağı markası Kölla, bir süredir TOSBİ’de yaptığı çalışma ve incelemelerin ardından 5 bin metrekaresi kapalı alan olmak üzere toplam 20 bin metrekarelik alanı kiraladı. Zeytinyağı şişeleme fabrikası kuracak olan İsviçreli firmanın, ulusal ve uluslararası zeytinyağı piyasasına ürün vermesi bekleniyor.

kosat-gürler2.jpg

Avrupa’nın gözü TOSBİ’de

Tire Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Kosat Gürler, TOSBİ’nin uluslararası gıda sektörlerinin büyük oyuncularının ilgisini çeken bir OSB olduğunu vurguladı. Gıda ve süt ürünleri kümelenmesinin TOSBİ’nin en önemli avantajlarının başında geldiğini söyleyen TOSBİ Başkanı Gürler, “Bu kümelenme hem yerli hem de yabancı firmaların ilgisini çekiyor. İsviçreli firma ile bölgemizde faaliyet gösteren yabancı ülke sayısı 10 oldu” dedi.

Fransız Leana firmasının fabrika inşaatının tamamlanmak üzere olduğunu, Belçikalı çikolata markası Bemchimmko’nun da projesinin startını verdiğini söyleyen Gürler, “Tarım Kredi Kooperatifi’ne bağlı Yem Sanayii’nin fabrikası da 2019 yılı içinde faaliyetine başladı. Böylece bölgemizde 74 faal, 31 adet de projesi süren parsel bulunuyor” dedi. Alt yapısı, üst yapısı ve lojistik imkanları ile firmaların TOSBİ’ye ilgisinin büyük olduğunu vurgulayan Gürler, “2020 yılı içinde yeni tahsisler yapacağız, görüşmelerini sürdürdüğümüz ulusal ve uluslararası büyük firmalar var. TOSBİ’nin avantajlarını değerlendirmek isteyen firmalarla 2020 yılında da büyümemizi sürdüreceğiz” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.