Avrupalılar Bornova'ya Hayran Kaldı

Avrupalılar Bornova'ya Hayran Kaldı

Energy Cities Yıllık Konferansı ve Genel Kurulu 1-3 Haziran tarihleri arasında Bornova’da yapıldı.

Her yıl farklı bir tema ile bir Avrupa kentinde gerçekleştirilen Energy Cities Yıllık Konferansı ve Genel Kurulu 1-3 Haziran tarihleri arasında Bornova’da yapıldı. Organizasyon kapsamında dünyanın enerji geleceğini ilgilendiren konularda 10 oturum gerçekleştirildi. Genel Kurul Toplantısı’nda da birliğin gelecek hedefleri belirlendi. Bornova Belediyesi’nin organizasyonunda ilçeyi de gezen Energy Cities üyesi Başkan ve delegasyon karşılaştıkları güzellikler karşında hayran kaldıklarını vurguladı.  Energy Cities Yönetim Kurulu Başkanı ve Almanya Heidelberg Belediye Başkanı Eckart Würzner iki günlük konferans boyunca küresel iklim deşikliği ile mücadele konusunda pek çok yeni fikrin ve işbirliği olanaklarının ortaya çıktığını açıkladı.  Würzner, enerji geleceği konusunda pek çok çalışma yapan Bornova’nın bu konuları konuşmak için çok uygun bir Avrupa kenti olduğunu belirterek, “Bu nedenle Bornova ve İzmir’de olmaktan gurur duyuyorum. Bornova’ya hayran kaldık” dedi.

Avrupa, Asya ve Afrika’daki 26 ülkeden 300’e yakın parlamenter, belediye başkanı, meclis üyesi, bürokrat, uzman ve akademisyenin katıldığı Energy Cities Yıllık Konferansı ve Genel Kurulu Yaşar Üniversitesi Rektörlük Salonu’nda gerçekleştirildi. Organizasyon kapsamında dünyanın enerji ve çevre konusundaki geleceğini ilgilendiren 10 oturum gerçekleştirildi. Genel Kurul Toplantısı’nda da birliğin gelecek hedefleri belirlendi.

Açılışa yoğun katılım

Energy Cities Yıllık Konferansı’na; CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, CHP Avrupa Birliği Temsilcisi Kader Sevinç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Energy Cities Yönetim Kurulu Başkanı Eckart Würzner ve üç kıtadan kentlerin yöneticileri, CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın,  ilçe belediye başkanları katıldı.

0cec70e9-d118-402e-8290-3b96b2e829d0

Avrupa kenti Bornova

Toplantıya katılan Belediye Başkanları ile delegasyon Bornova Belediyesi organizasyonunda ilçenin tarihi ve turistik yerlerini de gezme imkanı buldu. Bornova’ya hayran kaldıklarını  belirten üyeler, umduklarının ötesinde güzelliklerle karşılaştıklarını ifade etti.

Energy Cities Yönetim Kurulu Başkanı ve Almanya Heidelberg Belediye Başkanı Eckart Würzner iki günlük konferans boyunca küresel iklim değişikliği ile mücadele konusunda pek çok yeni fikrin ve işbirliği olanaklarının ortaya çıktığını açıkladı.  Würzner, enerji geleceği konusunda pek çok çalışma yapan Bornova’nın bu konuları konuşmak için çok uygun bir Avrupa kenti olduğunu belirterek, “Bu nedenle Bornova ve İzmir’de olmaktan gurur duyuyorum. Bornova’ya hayran kaldık” dedi.

Büyük gurur yaşadık

Bornova’nın sadece Türkiye’de değil tüm dünyada marka şehir olma yönünde hızla ilerlediğini vurgulayan Başkan Olgun Atila şöyle konuştu: “Energy Cities gibi dünyanın en önemli ve prestijli kurumlardan birinin yıllık konferansı ve Genel Kurulu’na ev sahipliği yapmak bizim için büyük bir gurur oldu. Onlarca belediye başkanını ve başta Avrupa ülkeleri olmak üzere pek çok değişik ülkeden önemli ismi ağırladık. Bizim için aynı zamanda çok iyi bir deneyim ve ilçemizi tanıtma fırsatı da oldu. Ayrıca Bornovamızı bir Avrupa kenti olarak görmeleri ve bunu ifade etmeleri de bizim için ayrı bir mutluluk kaynağı.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.