Avrupa’ya Otobüsle Seyahat Interbus

Avrupa’ya Otobüsle Seyahat Interbus

Caner Durukan Interbus ile Avrupa'ya Seyehat Ettiriyor...

Kurulduğu günden beri bir çok seyahat şirketi tarafından taklit edildi, uygulamaları kullanılmaya çalışıldı ama hiçbirisi yerini dolduramadı. 2011 yılından beri yüzlerce genci otobüsle Avrupa seyahatine çıkaran Interbus’ın, önümüzdeki günlerde yazılması planlanan gerçek yol hikayelerinden oluşan senaryonun filme çekileceği konuşuluyor.

Kısa süresiyle aklımızı başımızdan alan uçaklar yüzünden unutulmaya yüz tutmuş otobüsle uluslararası seyahati tekrardan hayatımıza sokan Interbus, kurucusu Caner Durukan’ın  üniversite yıllarından beri hayalini kurduğu bir fikir olmuş. Her girişimci gibi risklerle bu işe giren Durukan, reklam bile yapmadan kulaktan kulağa yayılarak beş yılda planlanan ilerlemenin kat be kat üstüne çıktı. Bu kadar popüler olmasının arkasında yatan tabii ki işini şevkle ve özenle yapıyor oluşu Durukan’ın.

Peki Interbus’la seyahat neden tercih ediliyor? Uzun mesafeleri kısa zamanda katetmek varken nasıl oluyor da  insanlar (özellikle sabırsız gençler) Interbus’la seyahati tercih ediyor dersiniz. Öyle ki bir giden bir daha gitmek istiyor. Cevabı aslında çok da uzaklarda aramamak gerek. Interbus’ın turlarına katılmış kişilerden gelen geribildirimlerle aslında her şey apaçık.

Diyelim ki Fransa’ya gideceksiniz sonra belki komşu İspanya’ya uğrarsınız. Fakat siz oraya varana kadar öylesine çok şey kaçırdınız ki. Otobüsle seyahat, size kaçırdığınız tüm manzaraları görme fırsatı sunuyor. Trenin ve uçağın ulaşamadığı yerlere gidiliyor. Keşfe çıkan bir gezginseniz zaten ya Interrail’i ya da Interbus’ı tercih ediyorsunuz. Fakat Interrail’de de belirlediğiniz rotanın dışına çıkmanız kuvvetle muhtemel. Bir sürü kafa karışıklığı, o yorgunluğun üstüne de cabası. Belirlediği rotaya uyana pek rastalanılmadı şu ana kadar. Interbus’ta rotanızdan çıkmaz, rehberler aracılığıyla bilgilenir, bilmediğiniz yerlerin keyfini çıkarmak kalır size. Öyle ki, hepimizin görmek istediği Eyfel Kulesi’nin dibine kadar götürüyorlar sizi. Muhteşem bir gezi rotasıyla birlikte hem de ekstra tur ücreti ödemeden. Çünkü Interbus’ta ne yapılırsa ekipçe yapılır. Serbest zamanınızda siz ne isterseniz onu yapabilirsiniz. Rehber önderliğinde bir yer görülecekse bu tüm otobüs için geçerlidir. Kişiye özel gezi ve tanıtım ücreti almak, başından beri Interbus’ın ilkesine aykırı.

Farklı dünyalardan gelip yanıbaşınıza oturan insanlarla bir anda kanka olabilirsiniz. Gezmeyi, keşfetmeyi seviyorsanız, hiçbiryeri kaçırmadan görmek, doyasıya manzara tatmak isterseniz siz de bir gün Interbus yolcusu olabilirsiniz ve üstüne bir otobüs dolusu farklı insan tanıma fikri çok cazip. Şayet siz de bu yolculuğa katılmak isterseniz bir yaş kriteri mevcut. Çünkü asıl amaç öğrencileri, gençleri Avrupa’ya en uygun fiyata keşfe çıkartmak. 20 günde 16-18 ülke görebilirsiniz. 18-38 yaş arası herkes katılabilir. Yaş kriterinden küçük veya büyükseniz %5 kontejyan sınırlaması var, onun için size tavsiyemiz seyahatten çok önce yerinizi ayırın.

Günden güne artan ilgiyle kocaman bir aile kuran Interbus, haliyle çokça hikaye biriktirmiş. Hikayeler kabuğundan taşmış olacak ki aynı zamanda şiir de yazan Caner Durukan bu anıları kitaplaştırmaya karar vermiş. Umarız en yakın zamanda bizler de bu ilginç hikayeleri okuma şansı yakalarız. Gezin, keşfedin, tanıyın dünya sizin.

Caner Durukan (20 Haziran / Ankara) Türk iş adamı, girişimci ve şair. Avrupa Sanat Derneği (AVSAT) kurucu başkanı ve İnterbus Turizm A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı’dır.

Kariyeri

Doğma büyüme Ankara’lı olan  Caner Durukan, Ankara Mobil Lisesi’sinin ardından 2009 yılında Ankara Üniversitesi’ni kazandı. Üniversite yıllarında kurmuş olduğu öğrenci topluluğunu dernekleştirerek ulusal ve uluslararası bir çok proje gerçekleştirdi. Ardından İnterbus Turizm’i kurarak extra tur ücreti ödeme mantığını kaldırdı. Hedef kitlesi olan gençlerin, yurtdışına özellikle de Avrupa’ya özgürce gezebilmelerini sağladı. Caner Durukan, 2016 yılında “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türkiye Cumhuriyeti Yılın En İyileri” ödül töreninde “Yılın En İyi Turizm Firması” ödülünü aldı.

İnterbus

İnterbus’ın amacı; gençlerin  kısa sürede bir çok ülke ve şehir görmesini sağlayarak  Avrupa kültürünü yakından tanımalarına vesile olmaktır. Türk Patent Enstitüsü tarafından tescillenmiş extra tur ücreti almayan alanındaki tek şirkettir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.