Avukat Dikencik: Makas kazası değil makas cinayeti

Avukat Dikencik: Makas kazası değil makas cinayeti

Menderes'te meydana gelen ve 5 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayla ilgili, Özer ve Akbaş ailelerinin avukatı Aykut Dikencik bir açıklama yaparak "makas kazası değil makas cinayeti" dedi.

30 Haziran'da Menderes'te 5 kişinin ölümüyle sonuçlanan korkunç trafik kazası sonrası, kazada hayatını kaybedenlerin avukatı Aykut Dikencik bir açıklama yaptı.

aa.jpg

Avukat Dikencik, açıklamasında kazayı 'makas kazası değil makas cinayeti' olarak yorumladı.

Dikencik konuya ilişkin olarak şunları aktardı; "Kamuoyuna yansıyan kamera kayıtlarında da görüleceği üzere olayın trafikte makas atmak suretiyle gerçekleştiği ancak bunun bir kazadan çok bilerek ve isteyerek işlenmiş bir eylem olduğu açıktır. Hatta şüpheli halk diliyle cinayet olarak tabir edilebilecek bir eylem gerçekleştirmiştir. Müvekkillerim Özer ve Akbaş ailelerinin avukatı olarak her türlü hukuki girişimde bulunacağımızı kamuoyuna bildiririz. Müvekkillerimin ailelerinden 4 kişi olmak üzere toplamda 5 kişinin hayatını kaybettiği, yine müvekkillerimin ailelerinden aralarında bebek ve çocukların da bulunduğu 7 kişinin yaralandığı elim olay ile insanların ölümüne sebebiyet veren kişinin tam olarak tespit edilmesi talebimizi savcılığa iletmiş bulunmaktayız. Bu olaya sebebiyet veren kişi, 2918 sayılı KTK 46. Maddesi g bendinde düzenlenmiş bulunan trafik kurallarını ihlal ederek, kendi yollarında ve kendi şeritlerinde trafik kurallarına uygun şekilde hareket eden araçların arasında makas atmak suretiyle diğer vatandaşların sürüş güvenliğini ve can güvenliğini tehlikeye atmıştır. Bu bağlamda olaya sebebiyet veren kişi, bilerek ve sonuçlarını öngörerek olayı gerçekleştirmiştir. Her ne kadar, Türk Ceza Kanunu’nda yapılan bu eylem taksirle öldürme suçu olarak nitelendirilse de olay bütünüyle ele alındığında, bunun bir taksirle değil, hukuki tabirle en hafif olası kast ile adam öldürme suçunun gerçekleştirdiği muhakkaktır. Üzülerek belirtmek isteriz ki, ülkemizde bu tür eylemlerin sıkça yaşandığı durumlara şahit olunmaktadır. Halk arasında bu tür fiillerin cezasız kaldığı yönünde yüksek kanaat hasıldır. Bu ve bu gibi durumların bir daha yaşanmaması adına yasa koyucunun ilgili kanunlarda caydırıcı hükümlerin yer aldığı yasal düzenlemelerin yapılması elzemdir. Son olarak belirtmek isteriz ki; müvekkillerimin bayramını yasa çeviren işbu olayı gerçekleştiren şüphelinin, hukuken en ağır cezayla cezalandırılması için hukuki mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğimizi kamuoyuna saygılarımızla bildiririz."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.