Avukat Mustafa Çetin ile tek baro birlikte yönetim!

Avukat Mustafa Çetin ile tek baro birlikte yönetim!

Haber: Eylül Ayça Karakuş 

Medya Ege'den tüm takipçilerimize sevgi ve saygılarımla merhaba.  Medya Ege ofisinde, İzmir Barosu Cumhuriyetçi  Avukatlar Grubu Başkan Adayı  Av. Mustafa Çetin ile birlikteyiz. Çok yakın bir tarihte  özel bir röportajla sizlerle birlikte olacağız. Onun öncesinde siz değerli okuyucularımıza Av. Mustafa Çetin'den bahsetmek istiyorum.  

Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Av. Mustafa Çetin , 1992 yılından itibaren serbest avukatlık yapmaktadır. 2014-2018 yılları arasında İzmir Barosu Yönetim Kurulu üyeliği ve Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. Aynı dönemlerde Staj Eğitim Merkezi,Enerji Hukuku Komisyonu, Uluslararası  İlişkileri  Komisyonu, Spor Hukuki Komisyonu ve Stajyer Avukatlar Komisyonlarından sorumlu Yönetim Kurulu Üyeliği yapmıştır. Bilirkişilik Daire Başkanlığı’na bağlı İzmir Barosu Sertifikalı Temel Bilirkişilik  Eğitim Programı  Koordinatörlüğü görevinde bulunmuştur. Ayrıca bir süre İzmir Barosu Başkan Vekilliği görevini de yürüten Sayın Çetin, iyi derecede Almanca bilmektedir.

Baro Başkan Adayı  Av. Mustafa Çetin’in Tek Baro, Birlikte Yönetim!  diyerek yola çıktığı bu seçimde başarılar dileyerek,  açıklamasına yer vermek istiyorum.  

Değerli Meslektaşlarım, 

Baromuz yeni bir seçim sürecine girmiştir. Barolarımızın içinde bulunduğu süreç, topyekûn mücadele ettiğimiz Covid-19 ve ülkemizin  çığ gibi büyüyen iç ve dış sorunları dikkate alındığında bu seçimin her zamanki seçimlerden çok daha büyük bir önem taşımakta olduğu açıkça görülmektedir. 

Ne yazık ki Türkiye; bir yandan terör, ekonomik dalgalanma, eğitim, işsizlik ile kısıtlanan hak ve özgürlükler gibi birçok sorunla boğuşurken  diğer yandan, tüm dünyayı etkisi altına alan ve nerede duracağı bilinmeyen Covid-19 salgınıyla da mücadele etmeye devam etmektedir. Bu noktada hem adalete erişim, hem de meslek haklarımızın korunması giderek zorlaşmaktadır. 

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi "Her şey kanun yapmaktan ibaret değildir. Bilakis her şey, o kanunları tatbik etmek ve ettirmekten ibarettir. Tatbik eden, icra eden; karar veren - den daima daha kuvvetlidir." Bu anlayışı hayata geçirebilmek için de; ülkenin her bir karışında devletin, devletin her bir alanında da hukuken üstünlüğü ve adaletin hakim olması şarttır. Hukuk kuralları tek başına sadece devlette düzeni sağlayabilir. Toplumlarda huzurun sağlanması ancak adalet ile mümkündür. Bu hedefteki en önemli unsur; adaletin tecellisinin olmazsa olmazı, biz avukatların güçlü olması koşuludur. Hukuk mekanizması çalıştığı zaman ortaya çıkacak ürünün mutlaka Adalet olması gerekir. Adaleti sağlamak da ancak; bağımsız yargı ve savunmanın, en temel unsuru olan Avukatlık mesleği ve bu mesleğin geleceği olan genç meslektaşlarımızın varlığı ile mümkün olacaktır. 

Günümüzde ise; hem mesleğimizin, hem de başta gençlerimiz olmak üzere tüm meslektaşlarımızın sorunları giderek artmaktadır. Özellikle son yıllarda Hukuk Fakültelerinin sayılarındaki artışla ters orantılı olarak fakültelerdeki eğitim kalitesi de giderek düşmektedir. Hukuk Fakültelerine bağlı olarak mesleğimize yeni katılan meslektaşlarımızın sayısındaki artış; serbest avukatlık yapan veya ücretli çalışan meslek - taşlarımızın çalışma koşulları ve özlük haklarının günden güne kötüleşmesine sebebiyet vermektedir. Avukatların adalete sağlayacağı katkı; öncelikle kendi meslek haklarının iyileştirilmesiyle mümkün olacaktır. Bu amaç için; “Tek Baro, Birlikte Yönetim!” diyerek yola çıktığımız bu seçimde; meslek haklarından ekonomiye, eğitimden işsizliğe, özgürlükten hukuka uzanan mücadelede, herkesin eşit olarak sığınabileceği tek yer "Adalet Limanı" olacaktır. Bu bağlamda seçim süreci; hem meslektaşlarımız, hem de tüm İzmir için büyük önem arz etmektedir. 

Ülkemizin Cumhuriyetçi şehri İzmir’e yakışacak Cumhuriyetçi bir Baro ve bu çizgisinden asla sapmayacak yeni bir Barolar Birliği Yönetimini gerçekleştirmek niyetiyle çıktığımız bu yolda desteklerinizi  bekler, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlarım. 

Av. Mustafa Çetin 

İzmir Barosu Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu Başkan Adayı

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.