Avukatlardan ABD’ye Kudüs Kınaması

Avukatlardan ABD’ye Kudüs Kınaması

Avukatlardan Kudüs Açıklaması

 

Hukuki Araştırmalar Derneği İzmir Şubesi üyesi avukatlar, İzmir Adalet Sarayı önünde biraraya gelerek, Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyan ABD’yi ve başkan Trump’ı kınayan basın açıklaması yaptılar.

Hukuki Araştırmalar Derneği İzmir Şubesi üyesi avukatlar, Dünya’yı ayağa kaldıran ABD Başkanı Trump’un, Kudüs açıklamasını kınayan basın açıklamasın yaptılar. İzmir Adalet Sarayı önünde cübbeleriyle birlikte biraraya gelen avukatlar, ABD yönetiminin Kudüs’ün İsrail’in başkenti olarak tanımasını Ortadoğu ve dünya geleninde pandoranın kutusunun aralanması olarak niteleyip, Birleşmiş Milletlerin bile İsrail’i Kudüs’de işgalci olarak görmesine rağmen alınan kararı şiddetle kınadıklarını belirttiler.

Kısa adı HUDER olan Hukuki Araştırmalar Derneği İzmir Şube Başkanı ve Genel Başkan Vekili Avukat Abdulvahap Karakuş, basın açıklamasına katılan avukatlar adına basın açıklamasını okudu.

Avukat Karakuş, “ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıması ve ABD diplomatik misyonlarını Tel –Aviv’den Kudüs’e taşıyacak olması öncelikle Ortadoğu olmak üzere tüm dünya genelinde pandoranın kutusunu aralamıştır.

3 büyük din için de kutsal olan Kudüs şehri uluslararası toplum tarafından İsrail’ in başkenti olarak tanınmamakta ve tüm ülkeler diplomatik misyonlarını Tel –Aviv de bulundurmaktadırlar. Hitler faşizminin gayri meşru evladı olan İsrail siyonizmi Kudüsü uluslararası hukuka aykırı olarak işgal altında tutmaktadır.

Orta doğu da Suriye de savaş halen sürerken ve Irak ,Yemen ,Libya gibi bir çok bölgede istikrarsızlık halen hakim durumda iken ABD yönetiminin bu adımı atmasının tek bir anlamı vardır. O da Ortadoğu halklarının dini-etnik yönden çatışma potansiyelini diri tutmaktır.

Bu manasız ve kışkırtıcı adımın bir avuç hırslı Siyonist dışında kimseyi sevindirmeyeceği çok açıktır. Tüm uluslararası anlaşmalar ve BM in aldığı kararlar İsrail devletini Kudüs şehrinde işgalci olarak tanımlamaktadır.

Bu girişim Yahudi halkını da mutlu edecek bir girişim değildir. Yahudi halkı en huzurlu yüzyıllarını Müslümanlarla birlikte geçirmiştir. Engisizyon kanlı satırını İberya yarımadasına indirirken Osmanlı Türkleri Endülüsten  kaçan Yahudilere kucak açmıştır. İzmir’imiz ve İstanbul’ umuzdaki Yahudi vatandaşlarımız bunların ahfadıdır.

Yahudi halkının aklı selimlerinin de bu girişimi onaylamayacaklarından eminiz. Zira dün İsrail’ in en eski ve büyük gazetesi Haaretz  , Trump ‘ ı hedef alarak ‘’ President  Trump  dont do us any favor on Jerusalem ‘’  ( Başkan Trump bize Kudüs konusunda hiçbir iyilik yapma ) şeklinde manşet atmıştır. Yahudi toplumu ihtirasları nefretlerinden sarhoş olmuş  ,bir avuç acımasız siyonistin kışkırtmasına kapılmamalıdır. Unutulmamalıdır ki düşmanımız faşist siyonizmdir ,Yahudi halkı ile hiçbir sorunumuz yoktur ve olmayacaktır.

Bizler emperyalizmi işgal edilen Anadolu’dan tanırız;

Bizler  emperyalizmi Güney Amerikanın açlığın debisi yüksek favelalarından tanırız;

Bizler emperyalizmi Nagazaki ve Hiroşima’ nın küllerinden  tanırız;

Bizler emperyalizmi Bosna daki kitle katliamlarından ,hiçbir şeyi sonuçlandırmayan sadece nefreti ayakta tutan Dayton anlaşmalarından tanırız;

Bizler emperyalizmi  kaleşnikof teknolojisi hariç  taş devrine döndürülmüş Afganistan’ dan tanırız ;

Bizler emperyalimi   demokrasi getireceğiz diye işgal ettiği , ,mahalleleri birbirine düşman edilmiş her gün bomba patlayan Bağdat sokaklarından   tanırız

Bizler emperyalizmi Ruanda dan tanırız ;

Bizler emperyalizmi zorla kapattırılan Köy enstitülerinden ,uçak ve motor fabrikalarımızdan ,mezhep savaşını körükleyen Barış gönüllülerinden ,askeri darbelerden ,mankurtlaştırılmış ajanlarının kendi silahlarımızla bombaladığı başkentimizden tanırız  

Dünyanın sorumluluk sahibi her iyi erkek ve kadınının, ABD başkanının milyonlarca insanın canına mal olabilecek ve çatışma tohumlarını yüzyıllara taşıyabilecek bu haksız girişimden derhal vazgeçmesi için kamuoyu baskısı oluşturmasını talep ediyor ve uluslararası hukuka aykırı bu girişimi şiddetle kınıyoruz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.