Avukatlardan baroya sert tepki

Avukatlardan baroya sert tepki

Avukatlar baroyu özür dilemeye çağırdı

 

İzmir Barosu’nun 16 Nisan’daki halk oylaması hazırlattığı video da toplumun büyük kesiminin sahip olduğu değerlerin aşağılanmasına tepki veren İzmir Barosuna kayıtlı HUDER İzmir Şubesi üyesi avukatlar, cübbeleriyle basın açıklaması yapıp, baro yönetimini kamuoyundan özür dilemeye davet ettiler.

İzmir Barosunun 16 Nisan'daki halk oylaması için hazırlattığı "hayır" videosunda Hazreti Adem ve Hazreti Havva'nın öyküsüne yer vermesi, bunun sosyal medyadan paylaşılmasına sivil toplum kuruluşlarını tepkileri çığ gibi büyümeye devam ediyor.

Hukuki Araştırmalar Derneği İzmir Şubesi üyesi ve aynı zamanda İzmir Barosu’na kayıtlı avukatlar, baronun kamuoyu tarafından skandal olarak nitelendirilen videosu ile ilgili İzmir Barosu önünde biraraya gelerek basın açıklaması yaptılar.

Cübbeleriyle kayıtlı oldukları İzmir Barosu önünde buluşan avukatlar adına açıklamayı Huder İzmir Şubesi Başkanı Avukat Abdulvahap Karakuş yaptı. Üyesi oldukları baronun siyaset yapma yeri olmadığını, milletvekilliği yada başka makamlar için sıçrama tahtası da olmadığını belirterek, “

Barolar, siyaset üstü bir makam, meslektaşlarının haklarını ve menfaatlerini koruyan, gözeten ve bu yolda çalışmalar yürüten bağımsız ve tarafsız meslek örgütlenmeleridir.

Barolar üyelerinden toplamış olduğu aidatları, üye avukatların hak ve menfaatleri doğrultusunda harcamakla yükümlüdür.

Barolar topladıkları aidatlarla; hazırlattıkları çizgi film ve broşürlerle

Milletin çoğunluğunun kutsal saydığı değerleriyle ile inançlarıyla alay edici şekilde siyasi faaliyet yapamaz. İzmir Barosu yönetimi yaptırdığı çizgi filmde ;   Dini değerleri çıplak karikatürlerle  canlandırıp dini değerlerle alay etmiştir. Video boyunca kullanılan üslüpta " karşı görüşte olanları aşağılayıcı, alay edici" şekildedir. Biz avukatların her birimizin mensup olduğu alt gruplar bulunmaktadır. Kendi gruplarınızla yapmanız gereken siyaseti baro üzerinden 8000 avukata dayatmayı doğru bulmuyoruz “ dedi.

Baronun, içinden çıktığı ülkede dahi  adının anılmasının yasak olduğu, naziler ve hitlerle ilgili yakıştırmaları kendi ülke vatandaşı ve yönetimi ile benzeştirmesi asla kabul edilemez olduğunu söyleyerek açıklamasına devam eden Avukat Karakuş, “ Baromuza, İzmir Barosunun tarihine ve misyonuna yakışmayan Liseli çocukların arasındaki okul müsameresi seviyesinde hazırlanan, milli değerler ve inançlar ile dalga geçen videonun derhal yayından kaldırılmasını ve baro başkanının ve İzmir Barosu yönetiminin tüm meslektaşlarından acilen özür dilemesini talep ediyoruz.” Dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.