Avusturya’dan teknoloji devlerine vergi planı!

Avusturya’dan teknoloji devlerine vergi planı!

Fransa’nın uluslararası teknoloji şirketlerini vergilendirme planlarını açıklamasının ardından Avusturya’dan teknoloji devlerine vergi planı gecikmedi!

Avusturyalı Şansölye Sebastian Kurz, Apple, Facebook, Google gibi şirketlerin, diğer şirketlere karşı adil paylarını kaybetmesi iddiasıyla hükümetin bu şirketlere kendi vergilerini koyacağını duyurdu.

2019 yılı için yapılacak vergi planının Ocak ayının başlarında temel bir taslağa dökülmesi bekleniyor. 2020’de de şirket listelerinin genişletilerek vergi reformlarının değiştirileceği vurgulandı. Kurz açıklamalarıyla, bu durumun Avrupa Birliği ülkelerinde yapılacak genel bir vergi planlaması olduğunu da belirtti. Avusturya’dan önce davranan Fransa da 1 Ocak’tan itibaren yeni vergilerini yürürlüğe sokacak.

Söz konusu şirketler ise bu duruma karşı çıkarak adil vergi paylarını ödediklerini iddia ediyor. Genel olarak, İrlanda gibi düşük vergileri olan bir ülkede Avrupa Birliği gelirlerini bildirmekte ve finansal etkilerini en aza indirmek için boşluklara güvenmektedirler. Bu durum yasal olsa da, bölgedeki diğer firmaların yüzde 23’lük vergisine oranla kabaca yüzde 9’luk bir düşüş ile diğer işletmelerden ortalama olarak daha az ödeme yapmalarını sağlıyor.

Yetkililer bu boşluktan memnun değiller. Bu hamle ile daha fazla Avrupa Birliği ülkesinin vergi planlamasını değiştirmesine öncülük etmeyi hedefliyor. Bu süreçte Avusturya’nın vergi planı tasarısı net olarak belli değil fakat önümüzdeki ayın sonunda resmi olarak sunulması bekleniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.