Avusturya'dan Türkiye'ye Çirkin Saldırı

Avusturya'dan Türkiye'ye Çirkin Saldırı

Avusturya'nın cumhurbaşkanı adayından Türkiye'ye dair çirkin yorum

Avusturya Cumhurbaşkanı Adayı Alexander Van der Bellen, Türkiye'nin AB üyeliğini konuşmanın tam olarak zaman kaybı olduğunu ifade etti. ORF televizyonunda yayınlanan ZiB2 isimli televizyon programına katılan aday Van der Bellen, Türkiye'nin Cumhurbaşkanlığı süresince AB'ye üye olamayacağını öne sürdü.

Türkiye konusunda sakinlik öğütleyen Avusturyalı Cumhurbaşkanı adayı, Türkiye'nin AB ve iç savaşların yaşandığı Ortadoğu arasında tampon görevi gördüğünü ve AB'nin komşusu olarak kalmaya devam edeceğini öne sürdü. Cumhurbaşkanı adayı mevcut ekonomik ilişkiler konusunda AB ve Türkiye'nin de riske girmek istemediğini söyledi. 

Düzenlenen Cumhurbaşkanlığı seçimlerini 30 bin oy farkla kazanmış olan Van der Bellen, Özgürlük Partisi'nin usulsüzlük olduğunu öne sürmesiyle beraber yapılan incelemeler sonucu seçimlerin iptaliyle beraber görevden alınmıştı.

Aşırı sağcı Özgürlük Partisi’nin Cumhurbaşkanı adayı Norbert Hofer ile Yeşiller Partisi’nin adayı Alexander Van der Bellen, 2 Ekim tarihinde Avusturya’nın yeni Cumhurbaşkanı olmak için yarışacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.