Ayağa kalkamıyordu; sağlığına kavuşuyor

Ayağa kalkamıyordu; sağlığına kavuşuyor

57 Yaşındaki Bursalı ev hanımı Ümit Deniz Çelebioğlu aşırı kiloları yüzünden adeta kabusa dönen hayatı tüp mide ameliyatı sayesinde normale döndü. Çelebioğlu ameliyattan 1 ay sonra 9 kilo verdi.

Spordan uzak yaşam tarzı ve aşırı yemek yeme alışkanlıkları yüzünden aşırı kilolara ulaşan Bursalı ev hanımı Ümit Deniz Çelebioğlu, Medical Park İzmir Hastanesi’nde geçirdiği tüp mide ameliyatı sayesinde eski sağlığına kavuştu. 

Genel Cerrahi Op. Dr. İsmail Özsan'ın hastası olan Ümit Deniz Çelebioğlu "Tüp Mide Ameliyatı" öncesi ve sonrasında yaşadıklarını anlattı. Ameliyat olmadan önce, araca zor binmeler araçtan zor inmeler, bir yere oturduğunuzda destek almadan kalkamamak gibi pek çok olumsuzluk yaşadığını anlatan Çelebioğlu, “Kilolu olduğunuz için bedeninize uygun kıyafetler bulamıyorsunuz, dalga geçiyorlar, kötü bakıyorlar ve kendinizi çok ağır ve çirkin buluyorsunuz. Bu yüzden çok utanç verici durumlar yaşadım.. Kilo hastalıkları da beraberinde getiriyor, sağlığımda risk altındaydı ciğerlerim acıyordu, kalbim çabuk yoruluyordu, sonunda şeker hastası oldum. Annemi 3 yıl önce kaybettik, Doktoru benim de risk altında olduğumu söyleyince çare aramaya başladım."

Sonunda tüp mide ameliyat olmaya karar verdiğini söyleyen Çelebioğlu, “Medical Park İzmir Hastanesi ile tanışmamız şeker hastası olmam dolayısıyla Uzm. Dr. Ali Saklamaz'a gelmemle oldu. Kendisi bana tüp mide ameliyatı önerdi. Ailecek oturup değerlendirdik ve Medical Park İzmir Hastanesi'ni seçtik. Op. Dr. İsmail Özsan hoca ile tanıştık." dedi.

Bir dizi tahlil ve incelemenin ardından ameliyata girdiğini söyleyen Çelebioğlu, sigara ve alkol kullanmamasının büyük faydasını gördüğünü ve ameliyatın ardından evine salimen döndüğünü söyledi.

SÜREKLİ TAKİP

Çelebioğlu ameliyat sonrası süreci şöyle anlattı, "Hastane ameliyat sonrasında ki 3 ay boyunca beni değişik dallarda; diyetisyenle, psikiyatriyle, endokrinle, kardiyolojiyle ve göğüs hastalıklarıyla destekledi. Telefon açtığım zaman karşıma çıkmadıkları hiç olmadı her sıkıntımda yanımda oldular. Ameliyat sonrasında diyetisyenim ne dediyse o şekilde beslendim, kaslarımı kaybetmemem için protein ağırlıklı beslendim." 

Hedefinin 1 sene içinde 70 kiloya kadar inmek olduğunu söyleyen Çelebioğlu, ameliyattan sonra ki ilk ayında 9 kilo verdiğini söyledi.

Ameliyatın zaten aşırı şekilde yemek yedirmediğini belirten Çelebioğlu, özgüveninin arttığını rahat rahat istediği kıyafetleri giyebildiğini, artık ciğerlerinin acımadığını, kalbinin çabuk yorulmadığını, hareket kabiliyetlerinin arttığını ve en önemlisi şeker hastalığından kurtulduğunu hayattan zevk aldığını söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.