Ayağı kırılan ata üç gündür bebek gibi bakıyor; yardım çağrılarına cevap bekliyor

Ayağı kırılan ata üç gündür bebek gibi bakıyor; yardım çağrılarına cevap bekliyor

Anadolu Hayvan Hakları ve Hayvanları Koruma Tedavi Barındırma Derneği (ANAHAK) Başkanı Muhammed Emin Aksel'den yetkililere çağrı.

İzmir'de boş bir arazide ayağı kırık olarak üç gün önce bulunan bir ata Anadolu Hayvan Hakları ve Hayvanları Koruma Tedavi Barındırma Derneği (ANAHAK) Başkanı Muhammed Emin Aksel sahip çıktı.

Ayağı kırıldığından ötürü durumu çok ağır olan ata üç gündür bebek gibi bakan ve onu hayatta tutmaya çalışan Aksel, tüm yetkili kurumları durumdan haberdar ettiğini ancak herkesin ilgisiz davrandığını belirtti.

Atı bulunduğu yerden Güzelbahçe ilçesindeki ANAHAK'ın çiftliğine de kendi imkanlarıyla taşıdığını belirten Muhammed Emin Aksel, "Kızımıza ilk müdahale yapıldı ..ağrı kesici, ve antibiyotik verildi. İştahı ve hayata tutunma direnci yerinde..Bacağındaki kırık ile ilgili tüm sorumluluğu alarak bir tedavi yöntemi belirleyecek bir veteriner henüz bulamadık..Yarın at hekimliği konusunda uzman veterinerlerle görüşmelerimiz ve konsültasyonlarımız devam edecek..İzmir de bir veterinerlik fakultesi bile yok..At hekimliğinde uzmanlaşmış bir klinikte yok...Okan Oflaz beye bizi yalnız bırakmamasından ve sürekli ilgilenmesinden dolayı çok teşekkür ederiz.Gözyaşının nakli için büyük çaba sarfeden ve gerçekleşmesini sağlayan Helene Balabana çok teşekkür ederiz..Funda Bayrı Ersoya çok teşekkür ederiz..Lütfen dua edin Gözyaşının dualarınıza ve yardımlarınıza ihtiyacı var..Çok acı çektiği her halinden belli..Bugün konuştuğumuz kişilerden en az 20 si uyutulması yönünde telkinde bulundular. Ben ve arkadaşlarım bu güne kadar bir serçenin dahi uyutulma kararını vermedik..Elimizden geleni sonuna kadar yapacağız, gerisi Rabbim'e kalmış birşey.. onun gözyaşları ve bizim dualarımız umarım onun yaşamasına sebep olur" açıklamasında bulundu.

Aksel ayrıca bir video ile de yetkililerden yaralı at için yardım talebini yineledi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.