Ayağınızın bu kısmına 30 sn boyunca baskı uygularsanız...

Ayağınızın bu kısmına 30 sn boyunca baskı uygularsanız...

Çoğumuzun bilmediği bu yöntemi denediğinizde sonucuna çok şaşıracaksınız!

Çoğumuz hiç olmaması gereken yerlerde baş ağrısına yakalandık. Veya daha da kötü durumlarda bile kaldık. Örneğin bir toplantıdasınız ve iyi olabilmek için herhangi bir ilaç alamıyorsunuz... Bu gibi durumlara hazırlıklı olabilmek için ilaçları bir kenara bırakıp, psikolojik ve zihinsel hilelerle kendinizi biraz da olsa kontrol etmeyi deneyebilirsiniz...

Anksiyete sorununuzu rahatlatabilmek için kolunuzdaki bir noktaya dokunun
    
Bu noktaya “Ruh Kapısı” denir ve ona basmak, endişeyi giderir. Avuç içinizi yukarı çevirin ve küçük parmağınızın tabanına gelen tendonu bulun. Tendonun iç kısmındaki yumuşak noktaya işaret parmağınızı yerleştirin ve o noktaya basın. Bu işlemi yaparken sürekli solumayın. Yavaşça derin nefes alıp verin. Bu yöntem, zor bir konuşma, genel konuşmalar veya diğer stresli durumlarla karşılaşırsanız sakin olmanıza yardımcı olacaktır.

Öğürme reflexinizi önlemek için başparmağınızı sıkın

Sol başparmağınızı sıktığınızda öğürme konusunda rahatlayacaksınız. Bunun nedeni, bilim adamları tarafından anlaşılamamıştır.

Mide rahatsızlığınızı gidermek için refleksoloji noktasına basın

Mide rahatsızlığınız olduğunda, başınız dönebilir ve iç kulak ucuna basmak bu durumu rahatlatabilir. Bu bölge, küçük, dördüncü ve bebek parmak arasındaki ayağın üstünde yer alır. Onu hissetmek için işaret parmağınızla yeterince basılı tutun. Fakat acı vermeyin. Her iki ayaktaki iç kulak noktasına, her biri 30 saniye olacak şekilde masaj yapın.

Sakinleşmek için soğuk su kullanın

Herkes sinirlenir ve bazen duyguları yüzünden yaptığı hiçbir şeye konsantre olamaz. Muhtemelen birden soğuk suyla temasa geçtiğinizde başınızda oluşan uyuşmayı ve yenilenme hissini daha önce yaşamışsınızdır. Bu olay korkulacak bir şey değil. Çünkü soğuk su vücudun oksijeni daha verimli kullanmasına izin verir.

Baş ağrısından kurtulmak için Yin Tang noktasına basın

Yin Tang noktası, alnının ortasında akupunktur bir noktadır. Hapları sevmeyen ve baş ağrısına doğal yollardan çözüm arayan biriyseniz, bu metod tam da size göre! Bu noktaya basmak, baş ağrılarını ve anksiyeteyi azaltmaya yardımcı olur. Orta ve işaret parmaklarınızla bu noktaya 30 saniyeye kadar basın. Hemen rahatlama hissedeceksiniz.  Eğer ağrı sizi rahatsız ediyorsa, 5 dakika bekleyin ve ardından tekrar tekrar bir dakika daha basılı tutun.

Diş ağrısını çözmek için buz kullanımı

Diş ağrısından kurtulmanın iki yolu bulunur. İlk olarak dişin ağıran kısmına bir buz küpü koyabilirsiniz. Bu tedavi, dişin ağrısını geçici olarak yok edecektir. Bazı insanlar da hassas dişlere sahiptir. İkinci önerimiz de bununla alakalı. Eğer tekrar bir ağrı hissederseniz, bir buz küpü alın ve elinizin arkasına yerleştirin. İşaret parmağı ile başparmak arasındaki bölgede buzla ovuşturmaya başlayın.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.