AYAK MASAJI DEĞİL, “REFLEKSTERAPİ”

AYAK MASAJI DEĞİL, “REFLEKSTERAPİ”

Elif Topaloğlu yazdı

Sevgili Medya Ege okurları,

Yeni bir haftadan kocaman merhaba, Size uzmanlık alanım olan en etkili doğal tedavi yöntemi olan Refleksterapi hakkında bilgi vermeye devam etmek istiyorum bu hafta da çünkü ne kadar anlatsam da eksik kalıyor bir yerler. Bu sebeple holistik tıp ile ilgili yanlış bilinen doğruları düzeltmek ve fpiyasada elinde bir katılım belgesi ile şifacı olduğunu iddia edenlerden fayda alamayacağınız uygulamalar ile gerçek uygulamaları ayırt edebilmeniz için Refleksterapi Kulübü’nün hazırlıklarını yapıyorum. Refleksterapi Kulübünde 2022 yılı boyunca çok ciddi farkındalık seminerleri ve eğitimler, ücretsiz uygulamalar yapmayı planlıyorum. Mesela son zamanlarda yetersiz uygulayıcılar sebebi ile, sıklıkla Refleksterapi’ye Ayak masajı muamelesi yapıldığını duyar oldum. Bunun öyle olmadığını sebepleriyle açıklayacağım.

Evet masaj gibi görünüyor ama ben Refleksterapiden asla ayak masajı olarak bahsetmem çünkü masaj yumuşak dokuya yöneliktir ve kasların gevşemesine yardımcı olur. Ama refleksterapi, refleks haritalarının ayaklar, eller, kulaklar ve yüzde ve sinir sistemi ile çalışmasına dayanır. Refleksterapiyi ayak masajı olarak adlandırırsam, danışanlarım için de kafa karıştırıcı olur. Refleksterapi bazı ayak rahatsızlıklarında yardımcı olabilir, ancak esas amacı vücudu rahatlatmak, dolaşımı iyileştirmek ve vücudun kendini doğal olarak normalleştirmesine yardımcı olarak vücudun kendi içinde iyileşmesini sağlamaktır. Tüm vücut sistemlerini dengelemeye çalışır, sinir sistemini uyararak dolaşımı iyileştirir. Bu nedenle, eğer bir danışan refleksterapi uygulamasının iyileşme gösterdiği bir sağlık durumu hakkında tedavi olmak isterse masajın aksine refleksterapiyi önerin. Refleksterapi tedavisi, tıbbi tedavinin yerini almaz ve herkesin farklı tepki verdiği ve vücutlarının nasıl tepki verdiğini görmemiz gerekir. Biz doktor değiliz ve teşhis koymuyoruz ama vücudun kendi kendine iyileştirme mekanizması üzerine çalışarak hastaları iyileştirebiliyoruz. Umarım bu yazım refleksterapi ve masaj arasındaki farkı anlamanıza yardımcı olur ve şu anda hangi yöntemin sizin için en iyi olacağına karar vermenize yardımcı olur.

whatsapp-image-2021-12-13-at-15-02-26.jpeg

Ayak masajı ve Refleksterapi birbirine benzer gibi görülebilir, ancak bazı önemli farklılıklar vardır. Her ikisi de faydalı olabilir ama patolojik bir hastalığı basit bir masajla tedavi edemezsiniz, masajla ancak biraz rahatlayıp gevşersiniz.

Masaj terapisi , kasları gevşetmek, gerginliği gidermek ve dolaşımı iyileştirmek için dokuların manipülasyonudur. Bu, genel sağlığı ve refahı iyileştirebilir, etkileri geçici ve yüzeyseldir.

Öte yandan refleksterapi, vücuttaki enerji akışını yeniden sağlamak için hedefli, basınç noktalarına özel bası yöntemleri kullanır. Bunlar bilinçli ve belli sinir uçlarına dokunmayı hedefleyen basılardır, rastgele bir ovma değildir. Tedavi genellikle ayaklara odaklanır, ancak eller, yüz ve kulakları da içerebilir.

Refleksterapi ile tedavinin rahatlama gevşeme dışında birçok potansiyel faydası vardır, bu faydaları da haftalardır anlatıyorum, kitabımda da uzun uzun anlattım. Toksinleri vücudunuzdan temizler, bağışıklık sistemini güçlendirir, Dolaşımı artırır, İyileşmeyi teşvik eder ve denge enerjisi ile uyumlanmanıza yardımcı olur.

Refleksterapi Kulübünden nasıl faydalanacağınızı yazacağım haftaya, hepinize sağlıklı ve mutlu bir hafta dilerim.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.