Ayakkabıcılar’dan Eğitim Hamlesi…

Ayakkabıcılar’dan Eğitim Hamlesi…

Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel ile  İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu,  İzmir Ayakkabıcılar Odası’nı ziyaret ederek, mesleki eğitim atölyelerinde ve Ayakkabı Müzesi’nde incelemelerde bulundu. 

Odanın faaliyetleri ve meslek eğitim çalışmaları hakkında Kaymakam Yücel’e ve Mutlu’ya  bilgi veren İzmir Ayakkabıcılar Odası Başkanı Yalçın Ata, geleceğin usta ve kalfalarını yetiştirmeye büyük önem verdiklerini belirtti.
İzmirli ayakkabı imalatçılarına ve satıcılarına hizmet vermenin uğraşı içinde olduklarını kaydeden Ata, ‘Ancak bizim görevimiz bununla bitmiyor. Mesleğimizin geleceği için bugünkü ustasını geçecek, gelecekte ondan daha iyi  usta olacak çıraklar yetiştirmeyi sektörümüze karşı bir borç olarak görüyoruz.’ dedi.

Ayakkabı’da sanat bitmez
Ayakkabıcılık mesleğinin temelinde sanatın yattığına dikkat çeken Ata, ‘Her sene yaz ve kış olmak üzere iki sezona da farklı ürünler sunmak, değişik tasarımlar hazırlamak kolay iş değildir, sanatkarlık gerektirir. Ayakkabıcılar el emeği ve mesleki becerilerini, tasarımlarıyla besleyerek, insanlara çekici gelecek, onların giyimlerine şıklık katarak morallerini ve özgüvenlerini besleyecek ayakkabı, çanta hatta kemer modellerini geliştirmek zorundalar. Bu kolay bir iş değil. Her ne kadar makineleşme ve teknoloji üretimlerimizi hızlandırsa, işgücüne ihtiyacı azaltsa  da bizim sektörümüzde sanatkarlık hiçbir zaman bitmez. Bu da ayakkabı sektörünü,  her zaman istihdam yaratan önemli bir sektör haline getiriyor.’ diye konuştu.

Karşıyaka’da show-room
Eğitim atölyelerinde imal edilecek ürünleri sergilemek için Karşıyaka’da bir show-room açmayı planladıklarını kaydeden Başkan Ata, ‘Böyle bir girişimi başarırsak, ürünlerin satışından doğacak geliri yine oda bünyemizdeki eğitim tesislerine harcayacağız. Eğitim makinelerimizin, mekanlarımızın yenilenmesine katkıda bulunacağız. Bu düşüncelerimizi seçkin ilçemizin değerli kaymakamı Sadettin Yücel ile paylaştık. Kendisi fikrimizi olumlu buldu. Kısa vadede çalışmalarımızı projelendirip kendisine sunmak istiyoruz. Birlik Başkanımız  Zekeriya Mutlu da, eğitim başta olmak üzere her çalışmamızda desteklerini odamızdan ve camiamızdan esirgemiyor. ’ dedi.
Işıkkent Ayakkabıcılar Sitesi’nin İzmir’in ticari hayatına katkı veren önemli bir merkez olduğunu hatırlatan Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel ise, ‘4 yıldır burayı ziyaret etmek, incelemelerde bulunmak istiyordum. Ayakkabıcılar Sitesi, gerek üretim, gerek istihdam gerekse ihracat açısından kent ve ülke ekonomisine önemli katkılar veriyor. Kısmet bugüneymiş. Oda yöneticilerinin Işıkkent’in ticari potansiyelini artırmaya yönelik çalışmalarının da sektöre ivme kazandıracağını düşünüyorum’ dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.