Ayakkabıcıların geleceğine yatırım

Ayakkabıcıların geleceğine yatırım

Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç, İzmir Ayakkabıcılar Odası’na ziyarette bulundu.

Tunç daha sonra Ayakkabıcılar Odası Başkanı Yalçın Ata ile birlikte Işıkkent Ayakkabıcılar Sitesi’ndeki işyerlerini inceledi. Oda bünyesindeki Ayakkabı Müzesi’ni de gezen Tunç’a İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanvekili Selehattin Arslan da eşlik etti.
Karabağlar ilçesi sınırında çok sayıda ayakkabıcı, derici ve çantacı esnafın bulunduğuna dikkat çeken kaymakam Tunç, ‘İlçemizdeki çırak yetiştirme konusunda büyük sıkıntı yaşanıyor. Çırak  ve kalifiye eleman bulamamaktan yakınan esnaf sanatkarlara destek olmak, mesleki eğitimi tabana yayabilmek için neler yapılabileceğini sektörü temsil eden oda yöneticilerimizle görüştük. Yalçın Ata ve diğer oda yöneticileriyle önümüzdeki dönemle işbirliği içinde çalışmayı ve mesleki eğitimlerin verilmesini öçeren bir protokol hazırlamayı düşünüyoruz’ dedi.
Tunç ve Arslan’ın ziyaretinden büyük memnuniyet duyduklarını kaydeden İzmir Ayakkabıcılar Odası Başkanı Yalçın Ata ise, mesleğin geleceğinin tehlikede olduğunu söyledi.
Suriyeli göçmenlerin Işıkkent ve çevresinde çalıştıklarına dikkat çeken Ata, ‘Suriye’den işini iyi bilen ayakkabı ustaları geldi, bizim kalifiye eleman sorunumuza geçici olarak çare oldular. Ama yarın ne olacağı belli değil. Buradaki tüm işyerlerinin sahipleri, üyelerimizin çoğu çıraklıktan yetişmiş arkadaşlarımız. Biz bugün çırak bulamıyoruz, anne babalar çocuklarının ayakkabı ustası olmasını istemiyor. İsteseler de zaten 4-4-4 eğitim sistemine geçildiğinden beri çırak bulmak mümkün olmuyor.  Yeni eğitim sistemi içinde mesleki eğitimin de değerlendirebileceği düzenlemelere ihtiyaç duyuyoruz. Bu tüm sanatkarlık isteyen iş kollarının sorunu. ’ diye konuştu.
Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç’un göreve geldiğinden bu yana esnaf sanatkar kesimine samimi duygularla yaklaştığını hatırlatan İESOB Başkanvekili Selehattin Arslan ise, kaymakamlık ve oda arasında yapılacak her türlü işbirliğine İzmir Birliği’nin de katkı vermeye hazır olduğunu söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.