Ayakkabının son trendleri bu fuarda

Ayakkabının son trendleri bu fuarda

24 – 27 Nisan tarihleri arasında düzenlenen 43. Shoexpo – İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı’yla birlikte önümüzdeki sezonun modelleri fuarizmir’de sergileniyor. Renkli ve taşlı tasarımların yanında ayakkabılarda rahatlık ön plana çıkıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, fuarizmir’de düzenlediği fuarlarla kent ekonomisi ve ilgili sektörlere büyük katkılar sağlayan İZFAŞ, bu yıl 43’üncüsü düzenlenen Shoexpo - İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı’nda yine dünyayı fuarizmir’de buluşturdu. Gelecek sezon modellerini vitrinlerden önce fuarizmir’e taşıyan Shoexpo, ayakkabı ve çanta sektöründeki son gelişmeleri, yenilikleri, tasarımları ve modelleri görme olanağı sunuyor. Shoexpo’da kadın, erkek ve çocuk ayakkabıları ile çantalar sergileniyor. 

İzmir ve İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin çeşitli kentlerinden 119 yerli, Brezilya, Ukrayna ve Lübnan’dan toplam dört katılımcının standının yer aldığı fuarda bu yazın ayakkabı modellerinin yanı sıra 2019 modası da yer alıyor. Erkek, kadın ve çocuk kategorilerinde birbirinden özel tasarımlar göz kamaştırıyor. Özellikle kalın tabanlı, daha rahat ayakkabıların yer aldığı stantlarda, rahatlıkla birleşen şık tasarımlar dikkat çekiyor. Çizme ve botların yanında renkli ve taşlı kadın ayakkabıları, unisex ayakkabılar katılımcılar tarafından sergileniyor. 2018 yazı için hazırlanan sandaletler, terlikler ve ayakkabılar da profesyonel ziyaretçilere sunuluyor. 

Hanoğlu: “Rahat ayakkabı gündemden düşmez” 
 

Rahat ayakkabıların gündemden düşmediğini belirten Ege Ayakkabı Sanayicileri Derneği (EGEAYSAD) Başkanı Faruk Hanoğlu, “Rahat, spor tarzda ayakkabılar tercih ediliyor. Klasik ayakkabılar artık yavaş yavaş kurumsallaşıyor. Bir düğüne giderken kullanıyorsunuz, çok fazla giymiyorsunuz ve eskitmiyorsunuz. Ama artık gitgide konforlu tarzda, rahat günlük ayakkabılar kullanılıyor. İnsanlar takım elbiselerin altına bile bunları tercih ediyor. Hızla rahatlığa kayılıyor. Gerek çocuk, gerek kadınlar kalın ve rahatsız edici ayakkabılardan uzak duruyor. Kadınlarda taşlı modası devam ediyor, erkeklerde de unisex modası başladı. Hiçbir zaman rahat ayakkabılar gündemden düşmez. Diğerleri sınıfsal ayakkabılardır. Bu artık oturdu” dedi. 

Ata: “Sivri tarz yok denecek kadar az” 
 

2018 – 2019 ayakkabı modasını değerlendiren İzmir Ayakkabı İmalatçıları Satıcıları ve Tamircileri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yalçın Ata, “2019 yılında streç malzemeler çok ön planda. Özellikle kışlık modellerde tabanlarda yükselmeler var. Mümkün olduğu kadar yüksek tabanlar öne çıkıyor. Yazlık ayakkabılarda da geniş ve spor tabanlar tercih ediliyor. Abiye ve gelinliğe kadar hepsinde spor tarzı görmemiz mümkün. Onlar da bile tercih ediliyor. Görünene göre rahatlık ön planda. Tabanlar genişledi, sivri tarzdan özellikle 2019 kış mevsiminde çıkılıyor gibi. Yok denecek kadar az olduğunu görüyoruz” ifadelerini kullandı. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.