Ayaklarınıza diş macunu sürüp bekletirseniz...

Ayaklarınıza diş macunu sürüp bekletirseniz...

Diş macununun bu etkisini daha önce hiç duymadınız. Ayaklarınıza sürerseniz...

Yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte ayak bakımı ve sağlığı büyük bir önem taşımaya başladı. Evde kendi kendinize uygulayabileceğiniz basit ve doğal yöntemler ile ayaklarınızın her daim bakımlı olmasını sağlayabilirsiniz. Ayak tabanı ve deri sertleşmesine doğal tedaviler neler, gelin birlikte göz atalım.


Tüm yıl aksattığınız ayak bakımınız için tam zamanı! Yaz aylarında sandalet, terlik gibi ayakkabılar ile daha çok ön plana çıkan ayaklarınızın ve tırnaklarınızın daha bakımlı görünmesini istiyor ama bunun için büyük paralar ödemek istemiyorsanız tamamen doğal malzemeler ile birlikte elde edebileceğiniz yöntemleri deneyebilirsiniz. Ayak tabanı ve deri sertleşmesi için doğal tedavi yöntemlerini sizler için derledik, göz atmadan geçmeyin.

Kabartma tozu

Malzemeler:

-3 yemek kaşığı kabartma tozu
-Bir miktar su

Nasıl yapılır?

Malzemelerin hepsini bir kapta karıştırın ve masaj yaparak topuklarınıza ve ayak parmaklarınıza uygulayın. İşiniz bittikten sonra ayaklarınızı yıkayın. Diğer bir yöntem olarak ise uygun bir kabın içine malzemeleri katın, ayaklarınızı bu suyun içinde 10 dakika bekletin ve sonrasında durulayın. İşlemler bittikten sonra nemlendirici uygulayabilirsiniz.


Elma sirkesi

Malzemeler:

-1 miktar elma sirkesi
-Listerin
-2 bardak su

Nasıl yapılır?

Tüm malzemeleri bir kapta karıştırın ve ayaklarınızı bu karışımın içinde 20 dakika bekletin. Ayaklarınızı kuruladıktan sonra ponza taşı ile ovalayın. Diğer bir uygulama için ise bir parça pamuğu sirkeye batırın, yapışkan bir bantla ayağınıza sabitleyin ve tüm geceyi bu şekilde geçirin. Uyandıktan sonra bandı çıkarabilirsiniz. Bu işlemi ayaklarınız istediğiniz görünüme kavuşana kadar tekrarlayabilirsiniz.

Zeytinyağı

Malzemeler:

-Bir miktar zeytinyağı

Nasıl yapılır?

Doğal nemlendirici etkisiyle dikkat çeken zeytinyağı ile tüm ayaklarınıza masaj yapın ve sonra pamuklu bir çorap giyin. Boş zamanlarınızda bu işlemi tekrar ederek ayaklarınıza bakım yapabilirsiniz.
Bal

Malzemeler:

-1/4 fincan kahverengi şeker
-2 çorba kaşığı Hindistan cevizi yağı
-2 çorba kaşığı bal
-3 damla nane yağı

Nasıl yapılır?

Tüm malzemeleri bir kapta karıştırın ve ayağınızın her tarafına masaj yapın. Durulayıp kuruladıktan sonra nemlendirici uygulayabilirsiniz.
 

Diş macunu

Malzemeler:

-Diş macunu

Nasıl yapılır?

Ölü cilt hücreleri üzerinde etkili olan diş macununu ayaklarınızın üzerine sürerek diş fırçası ile uygulayın. Ayak tırnaklarını beyazlatan diş macununu uyguladıktan sonra birkaç saat bekleyebilir ve sonrasında işlem yapabilirsiniz.
 

Ayak bakımı ile ilgili bilinmesi gereken ipuçları:

-Duştan çıktıktan sonra yumuşak olan deriyi ponza taşı ile ovun, ayaklarınızı kuruladıktan sonra ise nemlendirici sürün.
-Ayak banyosu için ılık ya da soğuk su kullanın. Sıcak su cildinizi kurutur.
-Bal, tuz, şeker ve kahveyi ayaklarınız için peeling olarak kullanabilirsiniz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.