Aybal: “Biz Büyük Bir Aileyiz”

Aybal: “Biz Büyük Bir Aileyiz”

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’nde son iki yılda art arda açılışı yapılan tesisler ve binalar zincirinin son halkası Manisa’nın Sarıgöl İlçesi’nde açılışı gerçekleşen Orman Yangınları İlk Müdahale Ekip Binası oldu.

Yaklaşık 30 bin hektarlık orman alanının yangınlardan korunmasında görev alacak 10 kişilik personelin 7/24 esasına göre rahatlıkla kalabileceği mutfağından , ikişer kişilik yatak odalarına , dinlenme salonundan, 4 er adet banyo ve tuvaletlerine kadar her tür konfor ve rahatlıkları düşünüldü.

 Sarıgöl Orman İşletme Şefliği’nin tüm çalışanlarının eşleri ve çocukları ile hazır bulundukları İlk Müdahale Ekip Binası açılışına  İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal eşi Esma Aybal da katıldı. Manisa Orman İşletme Müdürü Yasin Yaprak ve Eşi ile  İşletme Müdürlüğü çalışanları da eşleri ve çocukları ile birlikte eşlik ettiler. Ayrıca Sarıgöl ve Alaşehir İlçelerinde görev yapmış emekli orman çalışanları da davet edildi. Binanın açılış kurdelesini kesmeden önce bir konuşma yapan İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal şunları söyledi:

“Ormancılık açık arazide kışın karda, çamurda yazın sıcakta  alevler ile mücadele verilerek yapılan gecesi gündüzü olmayan özveri isteyen bir iştir. Bu nedenle bizler bu çalışmaları gerçekleştirirken en büyük moral ve manevi desteği ailelerimizden alırız. Müdüründen, mühendisine,  memurunda , işçisine kadar tüm çalışanlarımız İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ailesinin bir parçasıdır. Onların eşleri ve çocukları da bu ailenin birer üyesidir. Çalışanlarımızın görev yaptığı alanların iyileştirilmesi hem Devletimize yakışır hale getirilmesi,   hem de  çalışma sağlığı ve güvenliği gereklerine uygun hale getirilmesi için son iki yıldır büyük çalışmalar yaptık yapmaya da devam ediyoruz. Orman teşkilatının ilçelerdeki en uç birimleri olan orman işletme şeflik binalarını ve bunlara bağlı tesislerinin çoğunu sıfırdan yeniden inşaa ettik. Çünkü Şeyh Edabalı’nın sözünü kendimize düstur edindik “İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın”

Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal’ın konuşması ve açılışın ardından tüm çalışanlar aileleri ile birlikte Sarıgöl Orman Yangınları ilk Müdahale Ekip Binası Bahçesi’nde akşam yemeği yediler.  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.