AYDAN ŞENER: “İZMİR SEYİRCİSİNE BAYILIYORUM”

AYDAN ŞENER: “İZMİR SEYİRCİSİNE BAYILIYORUM”

86. İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında düzenlenen tiyatro gecelerinde ‘Sevgilime Göz Kulak Ol’ isimli oyunu sahnelemek için gelen oyuncu Aydan Şener, İzmir seyircisine hayran olduğunu söyledi.

86. İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında düzenlenen tiyatro gecelerinde ‘Sevgilime Göz Kulak Ol’ isimli oyunu sahnelemek için gelen oyuncu Aydan Şener, İzmir seyircisine hayran olduğunu söyledi. Şener, “Bu kadar sanatsever bir topluluğa oynamak mutlu ediyor. Bir oyuncunun sürekli aradığı izleyici tipi, çünkü bu seyirci tipi oyun oynarken oyuncuyu da çok motive ediyor” diye konuştu

HEP AYNI TATLILIK 

İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde gerçekleşen tiyatro gösterimlerinden ‘Sevgilime Göz Kulak Ol’ ile İzmirlilerle buluşan oyuncu Aydan Şener, fuarın çok canlı olduğunu ve İzmirlilerin fuara yoğun ilgi gösterdiğini söyledi. Şener, şunları söyledi: 

“İzmir seyircisini hep çok sever ve bayılırım. Çünkü inanılmaz güzel bir seyirci. Son derece katılımcı. Tiyatrocular bazı seyircilere ‘Japon seyirci’ derler. Çünkü bu seyirci grubu herhangi bir gülme ya da gülümsemeyi geçtim tepki bile vermez. Oyunu, son derece sabit bir duruşla izler. Ancak İzmir’e ne zaman gelsek hep aynı tatlılık ve sevecenlikte bir seyirciyle karşılaşıyoruz. Çok seviyorum İzmir seyircisini. İzmir’i zaten çok seviyorum bir de bu kadar sanatsever bir topluluğa oynamak ayrıca mutlu ediyor. Bir oyuncunun sürekli aradığı izleyici tipi, çünkü bu seyirci tipi oyun oynarken oyuncuyu da çok motive ediyor.” 

“İZMİR’DE OYUNCULUK OKULLARI AÇILMALI” 

İzmir’i ve İzmirlileri çok sevdiğini söyleyen Şener, İzmir’de oyunculuk okulları ve tiyatro salonları açılması gerektiğini belirten Şener, sözlerini söyle sürdürdü: 

“Tiyatro sahiplerinin de yatırım yapması gerekiyor. İzmir’den İstanbul’a gelen çok sayıda oyuncu arkadaşım var. İzmir’de çok yetenekli oyuncularımız da var. Bu oyuncularımızın İstanbul’a gelmesi de gerekmiyor. Çünkü son derece sanata ve sanatçıya saygı gösterilen bir şehirde yaşıyorlar. Burada daha çok sanata ve sanat etkinliklerine önem verilirse İzmir’in de çok önemli bir sanat merkezi olacağına inanıyorum” 

Enternasyonal Fuarı’nda katılım bir hayli fazla olduğunu belirten Şener, “Belki gazete ve TV’lerde gördüğümüz eski gazinolar dönemindeki fuar değil. Ancak o gazino dönemi olmamasına rağmen katılım çok fazla. İzmirlilerin eğlenmek ve hoş vakit geçirmek için ciddi talep gösterdiği gözlerden kaçmıyor. Fuarın içinde gördüğüm her alanda ciddi insan kalabalığı vardı” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.