Aydın Büyükşehir'den çiftçilere ejder meyvesi fidanı

Aydın Büyükşehir'den çiftçilere ejder meyvesi fidanı

Aydın Büyükşehir Belediyesi, ana vatanı Vietnam olan ejder meyvesini Sultanhisar'da bulunan serasında yetiştirdi ve üretimi yapılması için çiftçilere dağıttı. 

Yerelden kalkınma hedefiyle tarımsal üretimde çeşitliliği arttırmak ve çiftçilere üretim aşamasında alternatifler sunmak için projeler üreten Aydın Büyükşehir Belediyesi, yeni bir ürünü daha çiftçi ailelere dağıttı.

Ana vatanı Vietnam olan ejder meyvesi, Büyükşehir Belediyesi'nin Sultanhisar'da bulunan serasında yetiştirilerek çiftçilere dağıtılacak seviyeye getirildi.

Büyükşehir'in ziraat mühendisleri tarafından yapılan incelemelerde ejder meyvesinin Aydın'ın iklim koşullarına göre en uygun yetişeceği yerler tespit edilerek, ilk dağıtım İncirliova'nın Gerenkova ve Dereağzı mahallelerinde yapıldı. Çiftçilerin üretim süreci takip edilerek alınacak verime göre ejder meyvesi fidanlarını dağıtımı önümüzdeki yıllarda da devam edecek.

abb-(4)-001.jpeg

Başkan Çerçioğlu: Aydın’da yetişen ürün yelpazesini genişletmek istiyoruz.

Ejder meyvesinin zengin besin değerleri nedeniyle yoğun talep gören ürün olduğuna dikkat çeken Başkan Özlem Çerçioğlu, “Aydın’da yetişen ürün yelpazesini genişletmek istiyoruz. Ziraat mühendislerimiz bununla ilgili çalışıyor ve deneme sahalarımızda ekonomik değeri yüksek ürünleri test ediyorlar. Ejder meyvesinin Aydın iklimine uygun olduğunu gördük ve yetişmesi en uygun olan yerlere ilk fide dağıtımını yaptık. Bir yılın sonunda verim alınmaya başlanacaktır. Önümüzdeki yıllarda daha geniş üretim sahalarında bu ürünü görebiliriz. Az su tüketen ve yüksek gelir elde edilen ürünleri çiftçilerimiz ile buluşturmayı sürdüreceğiz” dedi.

abb-(1)-002.jpg

Faydaları say say bitmiyor

Narenciye ve sebze üretimine alternatif ürün olarak tercih edilen ejder meyvesinin üretimine son yıllarda ülkemizde başlandı. Zengin vitamin değerleri ile dikkat çeken ejder meyvesi protein, lif ve karbonhidrat bakımından oldukça zengin. C ve B vitaminlerini içeren bu meyve, yüksek kalsiyum miktarı ile kemik gelişimine destek oluyor ve içeriğindeki potasyum sayesinde göz sağlığını da koruyor. Rejim yapan kişilerin de özellikle tercih ettiği ejder meyvesi, az kalori içermesi ve lifli bir yapıya sahip olması nedeniyle kilo vermeye de yardımcı oluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.