Aydın Erten Ölümünün 16. Yılında Anıldı

Aydın Erten Ölümünün 16. Yılında Anıldı

İzmir'in efsane başkanlarından Aydın Erten mezarı başında anıldı.

Gültepe’nin efsane belediye başkanı Aydın Erten, ölümünün 16.yılında dostları ve sevenleri tarafından unutulmadı. Mezarı başında düzenlenen anma törenine çok sayıda kişi katıldı.

İzmir’in merkez ilçesi Konak’ın bir dönem belediyelik olan Gültepe Semti’nin ilçe olduğu yıllarda iki dönem belediye başkanlığını yapan, halkla kurduğu bağ ve mücadeleci yapısıyla efsaneleşen Aydın Erten, ölümünün 16. yılında Gültepe Toros Mezarlığı’ndaki kabri başında düzenlenen törenle anıldı. Konak Belediyesi, CHP Konak İlçe Başkanlığı, İzmir’i Sevenler Platformu ve 68’liler Platformu’nun ortaklaşa düzenlediği anma etkinliğine milletvekilleri, belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, sendika ve sivil toplum örgütlerinin yöneticilerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

‘ADINI YAŞATMAK GÖREVİMİZ’

İzmir’i Sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu’nun sunumunu üstlendiği törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından dostları sırayla söz alarak efsane başkana olan özlemlerini ve onunla olan anılarını dile getirdi. Törende konuşan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Aydın Erten’in Gültepe halkının gönlünde taht kurmuş bir isim olduğunu belirterek, “Aydın Erten hem örnek bir siyasi kişilik, hem de devrimci bir insandı. Hayatın her alanında çok yoğun mücadeleler verdi. O aynı zamanda bir halk kahramanıydı. Gültepe denilince akla gelen ilk isimdi. Biz yerel yöneticilere düşen görev de Aydın Erten ismini yaşatmaktır. Ben her anma töreninde Gültepe için yaptıklarımızı, yapacaklarımızı anlatarak ona bir selam gönderiyordum. Bugün de; ‘Aydın abi biz Gültepeli hemşehrilerimizle birlikteyiz, Gültepe için çalışıyoruz, Gültepe için yapmamız gereken neyse onların en iyisini yapıyoruz’ demek istiyorum” dedi. Anma törende CHP İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır, Atilla Sertel ile CHP İzmir İl Örgütü’nün yeni Başkanı Asuman Ali Güven, CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak, Konak Belediye Meclis Üyesi Zeki Günen ve Şair-Gazeteci Okan Yüksel de birer konuşma yaparak, duygu ve düşüncelerini dile getirdi. Tören sonunda tüm katılımcılar 16 yıl önce yaşama veda eden Gültepe’nin efsane başkanı Erten’in mezarına karanfiller bırakarak, onu ve bıraktığı izleri unutmadıklarını gösterdi. 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.