AYDIN GÖKBEL BARAJINDA SONA YAKLAŞILDI

AYDIN GÖKBEL BARAJINDA SONA YAKLAŞILDI

DSİ Aydın’a yaptığı yatırımlarla ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.

Aydın ilimizde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır. 

Büyük sulama projeleri alanları dışında kalan kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçilmesi ve civardaki içme kullanma suyu ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenen “GÖLSU” projesi kapsamında Aydın ilimizde nasibini aldı.

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü insanların en hayati ihtiyacı olan içmesuyu temini hizmeti ve yine insanların can ve mal emniyetini sağlayan suyun zararlarından koruma görevi, temiz enerjinin kaynağı olan HES yatırımları, gıda güvenliğinin teminatı olan sulu tarıma yapılan yatırımları ile doğrudan insanımıza hizmet etme gibi bir misyonu bulunduğunu ifade eden DSİ Genel Müdürü Mevlüt AYDIN, ’Su ve toprak kaynaklarımızdan yararlanıp zararlarından korunmak maksadıyla özveri ile çalışan DSİ ailesi ülkemiz ekonomisi ve sosyal hayatına büyük hizmetler sunmuş olup, önümüzdeki süreçte de bu hizmetler bütün hızıyla devam edecektir.    

 
DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyuyoruz. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları,  üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor. ’dedi.
 

Aydın Gökbel Barajında Sona Gelindi

Çalışmaları hızla devam eden ve 13 milyon m3 su depolama hacmine sahip Aydın Gökbel Barajının tamamlanması ile Çine Ovasında 69.800 dekar, Koçarlı Bağarasında 146.040 dekar olmak üzere toplamda 215.840 dekar arazinin sulanacağını belirten DSİ Genel Müdürü Mevlüt AYDIN, İş kapsamında kapama seddesi, memba batardosu, derivasyon tüneli kazısı ve betonu, gövde kazısı ve dolgusu, su alma yapısı kazısı, dolusavak kazısı, ulaşım yolları, ön yüzü beton ve paraper imalatları tamamlanmıştır. Çalışmaların devam ettiği su alma yapısı ve dolusavak ünitelerinde 44.000 m3 beton imalatı gerçekleştirilmiştir. 2019 yılında Baraja ait tüm imalatların tamamlanarak su tutulması hedeflenmektedir. ’dedi.
 

Bölge İnsanına Ek Gelir Sağlanacak
 

Temelden yüksekliği 62.50 metre olan Muğla Yatağan Girme Barajının tamamlanması ile bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte bölge insanının ekonomik olarak rahatlamasına ve 2018 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 237.500.000 TL katkı sağlanacağının altını çizen DSİ Genel Müdürü Mevlüt AYDIN, ’Son olarak bu projenin yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. ’dedi.


 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.