Aydın Ticaret Borsası'ndan Kocaeli'ne Zeytinyağı Atağı

Aydın Ticaret Borsası'ndan Kocaeli'ne Zeytinyağı Atağı

Aydın Ticaret Borsası 'Zeytinyağının pazar payının arttırılması projesi' çerçevesinde Kocaeli'ne gitti

İstanbul Ticaret Borsası, Ege İhracatçı Birlikleri, Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi  (UZZK) ve Aydın Ticaret Borsası Özel Gıda Laboratuvarları A.Ş ortaklığında, Aydın Ticaret Borsası tarafından başvurularak, KOSGEB Başkanlığı tarafından desteklenmeye uygun görülen “Zeytinyağının Pazar Payının Arttırılması Projesi” kapsamında, tanıtım ve tadım faaliyetlerinin on yedincisi  22-23 Nisan  2017 tarihlerinde Kocaeli Symbol AVM’de” Kocaelililerin yoğun katılımıyla  gerçekleşti. 

Kocaeli Symbol AVM’de gerçekleşen Zeytinyağı Tadım ve Tanıtım Etkinliğine; Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Ülgen, Meclis Üyesi Ali Çevik,  Mustafa Akdam ve Rıza Uyar katılım sağladı.

Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bosnalı; Zeytinyağı Pazar Payının Arttırılması Projemiz kapsamında Zeytinyağı Tadım ve Tanıtım etkinliğimizin on yedincisini Kocaelililerin yoğun katılımı ve ilgisiyle gerçekleştirdik. İki gün süren etkinliğimizde; proje kapsamında hedeflenen 1000  tüketiciye,  Uluslararası Zeytin  Konseyi (International Olive Council / IOC) tarafından akredite olan Aydın Ticaret Borsası Tadım Paneli  uzmanlarımız İdris Kurt ve Celil Oruç tarafından,  kaliteli zeytinyağını nasıl ayırt edebilecekleri, kaliteli zeytinyağında olması ve olmaması gereken özellikler hakkında bilgiler verildi. Etkinliğimiz tadım uzmanlarımızın tüketicilerle birebir görüşerek, zeytinyağında olması ve olmaması gereken özellikler anlatılarak ve kaliteli zeytinyağını  nasıl ayırt edilebileceklerini tadım yaptırılarak anlatıldığından, “bilinçli bir tüketici kitlesi oluşturarak, ülkemizde düşük olan zeytinyağı tüketiminin arttırılması” amacımıza ulaşacağımızın inancındayız. Projemiz ile tadım ve tanıtım etkinliğini gerçekleştirdiğimiz 17 ilde yaklaşık 17 bin kişiye zeytinyağında olması gereken özellikleri anlattık ve zeytinyağının tadımını yaptırdık. Zeytinyağı sadece yağ değildir. İçermiş olduğu sağlık açısından yararlı bileşenler nedeniyle, aslında ilaç gibi tüketilmesi gereken bir besin maddesidir. Son yıllarda beslenme ile ilgili yapılan araştırmalarda, birçok rahatsızlığı önlemede yararlı olan maddeleri içeren besin maddeleri sıralamasında ön sıralarda zeytinyağı yer almaktadır. Tüketicilerimiz tadım konusunda bu şekilde bilinçlendirildiği takdirde hem tüketim arttırılabilir, hem de tağşiş bir nebze de olsa minimize edilebilir. Projemiz kapsamında tadım ve tanıtım etkinliğimizin devamında Mardin, Sakarya ve Van olmak üzere 3 ilde daha zeytinyağının tadım ve tanıtımını yapacağız. Kocaeli  etkinliğimizde desteklerini esirgemeyen Kocaeli  Ticaret ve Sanayi Odası’na teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerine yer verdi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.