Aydın’da Çanakkale ruhu, tiyatro oyunu ile canlandırıldı!

Aydın’da Çanakkale ruhu, tiyatro oyunu ile canlandırıldı!

Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Gecesinde, Çanakkale Zaferine damga vurmuş olaylar tiyatro oyunları ile sahnelendi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve Şükran Güngör-Yıldız Kenter Kültür Merkezi ve Tiyatro Salonu'nda gerçekleştirilen etkinlikte, Çanakkale Zaferine damga vurmuş olaylar sahnelendi. Gençlerin; kültür, sanat ve eğitim alanındaki birçok ihtiyacına cevap veren Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezleri, üretken yapısı ile dikkat çekiyor. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazanılan büyük zaferin yıl dönümü için sorumlu eğitmenler eşliğinde çalışan öğrenciler, tarihi karakterlere bürünerek gösterdikleri muhteşem performans ile izleyicilere unutulmaz bir gece yaşattılar.

abb-2.jpeg

Vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi

Çanakkale savaşında yaşanan kahramanlıkları ve tarihsel olayları izleyicilere hissettiren etkileyici performanslar sergileyen oyuncular, “Asker Uğurlama” “Nusret Mayın Gemisi” “Seyit Onbaşı” “Asker Mektupları” ve “Mustafa Kemal Atatürk’ün Seslenişi” sahnelerini canlandırdılar.

abb-6.jpeg

Etkinlikte ayrıca, “Çanakkale Türküsü” “Selanik Türküsü” ve “Zafer Marşı” eserleri de seslendirildi. Anma gecesine yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, Çanakkale ruhunu yeniden yaşatan bir etkinliğe imza atıldığını belirterek Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na teşekkür etti.

abb-12.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.