Aydın'da otoparklı binalara güçlendirme çağrısı

Aydın'da otoparklı binalara güçlendirme çağrısı

Aydın Büyükşehir Belediyesi, 2020 yılındaki kararla, zemin katı otopark olan binaların depreme karşı daha güvenli hale getirilmesi için 3 tarafın duvarla örülmesi ya da ara duvarla güçlendirilmesi yönünde vatandaşlara başvuru çağrısında bulundu.

Kentte deprem riskine karşı önlem almaya devam eden Aydın Büyükşehir Belediyesi, 2020 yılında Büyükşehir Belediye Meclisi'nin; zemin katlarında otopark olan binaların depreme karşı daha güvenli hale getirilebilmesi için üç tarafının dış duvarla veya ara bölme duvarla güçlendirilmesine izin veren kararla ilgili vatandaşları bilgilendirmeye devam ediyor.

deprem-bilgilendirme5.jpg

Alınan bu kararla deprem güvenliği açısından binaların daha güvenli hale getirilmesini hedefleyen Aydın Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların ilçe belediyesinden gerekli izinleri alarak yapılarının taşıyıcılığını arttırabileceğini belirtti. Ayrıca bu çalışmayı yapmayan vatandaşların binalarının taşıyıcılığını nasıl arttırabilecekleri konusunda da bilgilendirdi.

deprem-bilgilendirme1.jpg

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, deprem riskine karşı her türlü önlemin alınmaya devam edeceğini söyleyip, vatandaşları mutlaka başvurularını yapmaya çağırdı.

deprem-bilgilendirme6.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.