Aydın'da tehlikeli gerginlik: 17 gözaltı

Aydın'da tehlikeli gerginlik: 17 gözaltı

Nişan töreninde linç girişimi

Aydın’ın Nazilli ilçesinde gerçekleşen bir nişan töreninde alkol yüzünden çıktığı iddia edilen kavga sokağa karıştı. Polis ve jandarmanın güçlükle sakinleştirdiği kavgada 17 kişi gözaltına alındı.

Nazilli’ye bağlı Demirciler Mahallesinde yaşayan kız ailesiyle İstanbul’dan gelen erkek tarafı, Belediye Nikah Salonunda düzenlenen nişan töreninde aileleriyle birlikte eğlenmeye başladı. Bu esnada İstanbul’dan gelen 5-6 kişilik bir grup belediye meydanında alkol almak isteyince güvenlik görevlilerinin müdahalesiyle karşılaştı. Bunun üzerine grup bu kez 4. katta bulunan nikah salonuna çıkıp alkol almayı burada sürdürdü. Ancak bu kez, nikah salonunda bulunan kantini işleten Kenan Topçu, kendilerini uyararak binada alkol kullanmanın yasak olduğunu belirtti. Buna rağmen alkol almakta direten grupla Kenan Topçu arasında söz münakaşası yaşandı. Bu esnada 5-6 kişilik gruba düğün salonunda bulunan 10’a yakın akrabaları da eklenince tartışma kavgaya dönüştü. Alkolün de etkisiyle kontrolden çıkan kalabalık grup, Kenan Topçu ve yanındaki çalışma arkadaşlarını darp etmeye başladı. Yüzlerine aldıkları darbeyle yaralanan Kenan Topçu ve çalışma arkadaşları, olay yerine gelen polislere şikayetçi olduklarını söyleyip sorumluların yakalanmasını istedi. Bu esnada olayı duyan Topçu’nun yakınları, belediye nikah salonuna gelerek kendisine destek verdi.

Olayın sosyal medyadan duyulması üzerine belediye meydanında toplanan yaklaşık 500 kişi, nikah salonunda tutulan 17 kişilik grubu linç etmek istedi. Gerilimin tırmanması üzerine Nazilli Çevik Kuvvet ekibine takviye olarak Aydın’dan destek istendi. Bu esnada, belediye meydanına Nazilli İlçe Jandarma Bölük Komutanlığına bağlı askerlerin de konuşlandığı görüldü. Bölgeye gelen Aydın İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hakan Aytuğan ’da olayları yatıştırmak için görüşme yapmasına rağmen öfkeli kalabalık meydandan ayrılmak istemedi.

Bu esnada, belediye nikah salonuna giren yaklaşık 10-15 kişilik bir grup, Kenan Topçu ve arkadaşlarını darp edenlere ulaşmak için hamlede bulundu. Polis engeliyle karşılaşan gruba biber gazıyla müdahale edildi.

Bu esnada, yoğun güvenlik önemleri altında belediye meydanında bekletilen minibüslere alınan ve olayların başlamasına neden olan 17 kişilik grup, bölgeden güvenlik önlemleri altında sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.