Aydın'daki Tariş Arazisi'nin Kullanımı İçin Referandum Yapılacak

Aydın'daki Tariş Arazisi'nin Kullanımı İçin Referandum Yapılacak

Aydın Büyükşehir Belediyesi Kuşadası'nda bulunan sahil bandının değerlendirilmesi konusunda halkın görüşünü almak için referandum düzenleyecek.

Aydın Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz günlerde TARİŞ'ten satın aldığı sahil bandında bulunan 10 bin metrekareye yakın arazinin kullanımı konusunda vatandaşın görüşünün alınması amacıyla referandum düzenleyecek.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu Kuşadası'nın en değerli arazisi olarak nitelendirdiği 9 bin 958 metrekarelik arazinin nasıl değerleneceği konusunda referandum yapma kararı aldı. Kara göre referandum 15-17 Nisan tarihlerini kapsayacak şekilde gerçekleştirilecek.

TARİŞ tarafından daha önce de satışa çıkarılması denenen arazi, her defasında Kuşadası Belediyesi'ne Büyükşehir dönem başkanları tarafından tepki verilmesi üzerine yeşil alan ilan edildi.  Turizm imarlı arazi geçtiğimiz hafta içerisinde Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından 24 milyon 200 bin liraya satın alındı.

AVM, otel veya inşaat söz konusu olmayacak

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu arazinin turizm imarlı olmasına karşın kesinlikle AVM, Otel veya inşaat halinde kullanılmayacağını belirterek, kent meydanı yapmak istediğini belirtti. Çerçioğlu her şeyden çok referandumdan çıkacak sonuç lehine hareket edeceklerini belirterek Kuşadası ve Aydın halkını arazinin değerlendirilmesi yönünde oy kullanmaya davet etti.

Buranın tapusu artık Kuşadalılar'ın Aydınlılar'ın 

TARİŞ arazisinin tapusunun artık Kuşadalılar ve Aydınlılar'a ait olduğunu söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı turizm imarının kendisini ilgilendirmediğini söyleyerek, araziye bina yapılmasını istemediğini ifade etti. Arazinin içerisinde tescilli binalar olduğunu belirten Çerçioğlu, kendi gönlünden arazinin kent meydanı olarak değerlendirilmesinin geçtiğini söyleyerek, zemin kata da otopark yapılmasının uygun olacağını ifade etti. Her ne olursa olsun arazinin değerlendirilmesinin halk tarafından yapılacağını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı, Tüm Kuşadası halkının referanduma ilgi göstermesini istedi.

Kent meydanı, yeşil alan, konser alanları...

15-16-17 Nisan tarihlerinde üç gün sürecek referandum boyunca 11.00 ve 18.00 saatleri arasında sandık kurulacağını belirterek arazinin halk tarafından kent Meydanı, yeşil alan, konser alanları, Oyun alanları, kafeteryalar, havuzlar, anıtlar, spor alanı gibi ne istenirse değerlendirileceğini belirtti. Halkın görüşünün alınmasının ardından projelendirilme yapılacağını ve bunun ardından da Anıtlar Kurulu onayına sunulacağını ifade eden Başkan, hızla inşaata başlayıp, Kuşadası halkına sunacağız dedi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.