Aydınlanma İnsanlarımızdan Sergisi, İzmir’de

Aydınlanma İnsanlarımızdan Sergisi, İzmir’de

Ressam İrfan Ertel’in Aydınlanma İnsanlarımızdan isimli resim sergisi, 24 Ağustos – 24 Eylül tarihlerinde Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde İzmirlilerin beğenisine sunulacak.

MEDYA EGE – Türkiye’nin aydınlanmasında önemli rol üstlenen kişilerin resimlerinden oluşan sergisi ile İrfan Ertel, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde.

Aydınlanma İnsanlarımızdan isimli sergi 24 Ağustos – 24 Eylül tarihlerinde İzmirli sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

İrfan Ertel’in kişisel resim sergisi, Cumhuriyet dönemi Türkiye Aydınlanmasına emek vermiş, bilim ve sanat alanından önemli insanlarımızdan seçilen 65 portreden oluşuyor.

Sergiye ilişkin yapılan açıklamada “Sayısız kadın ve erkek, kimisi çok ünlenmiş, kimisi adı herhangi bir kayıtta bile kalmamış, aydın, yazar, sanatçı, bilim insanı… Birbirlerine eklenerek, bazen birbirine eklendiğinin farkında bile olmaksızın muazzam bir birliktelik oluşturmuşlar. Asıl olan ise ülkemiz insanını aydınlatmak için verilen bu olağanüstü emeği görmek, göstermek ve gelecek kuşakların farkındalıklarını artırmaktır. Eğer ülkemiz ortaçağ karanlığınca tamamen teslim alınamıyorsa bunu bu önemli insanların emeklerine borçluyuz. İyi ki ülkemiz insanı olarak gelmişler. İyi ki tüm olanaksızlıklara karşın emeklerini halkımızdan esirgememişler. Ertel bu sergi ile becerebildiğince bu insanlara borcunun hiç değilse küçük bir kısmını ödemeye çalışıyor. Asıl amacı ise gelecek kuşakların bu insanları layığınca anımsaması, öğrenmesi ve araştırmasına yol açmaya çalışmak” ifadelerine yer verildi.

2-1.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.