Aydoğdu, “Sanatçı içinde bulunduğu toplumu anlamalı ve anlatabilmeli''

Aydoğdu, “Sanatçı içinde bulunduğu toplumu anlamalı ve anlatabilmeli''

Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Merih Tekin Bender, “Modern hayatta kadının yeri sadece annelikten ibaret değildir. Kadın sanatın ve toplumun her alanında yer almalıdır” dedi.

 Ege Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü işbirliğinde, İsveç Enstitüsü’nün desteklediği “Kimlik ve Toplumsal Cinsiyet” konularına odaklanan  “İMA/IMPLICATION” projesi kapsamında “''Plasenta-1'' sergisi sanatseverlerle buluştu.

Sergiye, Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Merih Tekin Bender,  Dr. Emine Halıçınarlı, akademisyen ve çok sayıda öğrenci katıldı. Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Galerisinde açılan sergide Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü öğrencisi Merve Nur Aydoğdu'nun eserleri yer aldı.

Sergi ile ilgili konuşan Prof. Dr. Bender, kadının modern hayattaki konumuna değinerek, “Modern hayatta kadının yeri sadece annelikten ibaret değil. Kadın sanatın ve toplumun  her alanında yer almalıdır” dedi.  ''Plasenta-1'' adlı eserin yaratıcısı olan Merve Nur Aydoğdu bu eserle birlikte kadının sadece annelik ile görevlendirilmesi ve toplumun bunu zorunlu bir görev olarak kadının üstüne yüklemesi konusuna değindiğini belirtti. Eserde bebeğin kordon bağını tutan ellerin baskı ve engelleri temsil ettiğini söyledi.

Aydoğdu, '' Sanat ne sadece toplum içindir ne de sadece sanat içindir. Her ikisine de dahil olmalıdır. Sanatçı içinde bulunduğu toplumu anlamalı ve anlatabilmelidir'' dedi. Güzel Sanatlar Eğitimi 22 öğrencinin eserlerinin yer aldığı “İMA/IMPLICATION” sergileri, 17 Mayıs tarihine kadar devam edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.