Aygül Horasan'dan 10 Ocak açıklaması!

Aygül Horasan'dan 10 Ocak açıklaması!

DYP GİK Üyesi ve Kadın Kolları Genel Başkanı Aygül Horasan, 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler günü nedeniyle açıklama yaptı.

Yazılı açıklama yapan Horasan şunları belirtti;

Bugün 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler günü. Gönül isterdi ki bu günü basının özgür olduğu koşullarda, gazetecilerin haber takip edebildiği, halkı bilgilendirebildiği bir Türkiye’de karşılayalım. Oysa biz sadece 146 tutuklu gazeteciyle dünya 1.si olma utancıyla karşılıyoruz bu günü.

Ülkemiz, gazetecilerin adliye binalarına haber yapmaya değil, ifade vermeye gittiği bir dönem yaşıyor. Gazetecilerin çalışmaması için her şeyi yapan iktidarın basın özgürlüğünden anladığı, AKP’nin sınırsızca tüm medya organları tarafından övülmesi, desteklenmesi; AKP’ye muhalefet olan tüm kesimlerin ise itibarsızlaştırılması, hedef gösterilmesidir. Bugün bu anlayışla adeta çalışan gazeteci kalmasın diye basın özgürlüğü ve gazetecilik onurunun hedef alındığı ülkemiz, Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi’nde, son sıralarda yer alan özgür olmayan ülke seviyesinde. Özgür bir Türkiye umuduyla başta tutuklu gazetecilerimiz olmak üzere tüm basın emekçilerimizin, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nü kutlarım.”
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.