Aygül Horasan'dan Sivas katliamı açıklaması

Aygül Horasan'dan Sivas katliamı açıklaması

Doğru Yol Partisi (DYP) GİK Üyesi ve Kadın Kolları Genel Başkanı Aygül Horasan, 2 Temmuz Sivas katliamına dair açıklama yaptı.

Yazılı açıklama yapan Horasan şunları belirtti;

"Sivas katliamı insanlık suçudur ve bu suç tarihimizde kara bir leke olarak yerini almıştır.  2 Temmuz 1993’te Madımak Oteli katliamda şair, yazar, sanatçı, 33 aydının ve 2 otel çalışanının yakılarak katledilmesinin 27 yılında acımız hala tazedir. 

35 kişinin yaşamını yitirdiği bu katliam; çağdaş, demokratik, laik cumhuriyetimize yapılmış bir saldırıdır. Bilinmelidir ki; vicdanlarımızda Sivas katliamı zaman aşımına uğramayacak, mezhep ve etnik farklılıklar üzerinden siyaset yapanların, kin ve nefret tohumları ekenlerin amaçlarına ulaşamalarına izin vermeyeceğiz.

Sivas katliamı davası sürecinde yaşanan hukuksuzluklar milletimizin adalete inancını sarsmış ve vicdanlarını yaralamıştır. Madımak’ta yaşanan olaylar insanlık suçudur. İnsanlık, bu suçu işleyenleri ve örtbas etmeye çalışarak adaleti yok sayanları affetmeyecektir. 

Bizler birlik ve beraberliğimizden aldığımız güçle Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin temel ilkeleri ile Cumhuriyetimize sahip çıkacak, bu tür katliamların bir daha yaşanmaması için kardeşlik ve barıştan asla vazgeçmeyeceğiz.

''Her halde dünyada bir hak vardır. Ve hak kuvvetin üstündedir''.
M. Kemal Atatürk"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.