Aygün, "Kararlarınızı, gelecekte kazanacağınız paraya endeksli vermeyin"

Aygün, "Kararlarınızı, gelecekte kazanacağınız paraya endeksli vermeyin"

Almanya’nın dünyaca ünlü makine üreticisi Hauni’nin Türkiye Genel Müdürü Cem Osman Aygün, Yaşar Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Şevkinaz Gümüşoğlu’nun davetlisi olarak öğrencilerle bir araya geldi.

Yurt dışında yaşama ve eğitim alma hedefi olan öğrencilerin mutlaka iyi derecede İngilizce bilmeleri gerektiğini vurgulayan Aygün, öğrencilerin gitmeyi düşündükleri ülkenin ana diline de asgari ölçüde hâkim olmaları gerektiğini belirtti. 

Almanya başta olmak üzere tüm gelişmiş ülkelerde mesleki eğitime büyük önem verildiğini vurgulayan, ileri teknoloji üretimleri ile dünyaya yön veren bu ülkelerinin başarılarının tesadüf olmadığını hatırlatan Cem Osman Aygün, “Eğitim ve iş hayatının 24 yılını Almanya’da yaşamış bir ağabeyiniz olarak sizlere önerim; kararlarınızı, gelecekte kazanacağınız paraya endeksli vermeyin. Hangi mesleği yaparsanız yapın mutlaka ayrıcalıklı, farklı ve vazgeçilmez olmaya odaklanın. Bunu başarırsanız zaten hayatınızı rahatlıkla idame ettirecek parayı kazanıyorsunuz demektir” şeklinde konuştu.

 “ESPRİDE GERÇEKLİK PAYI YÜKSEK”

Aygün, öğrencilerin Almanya’daki iş ve yaşam koşulları hakkındaki sorularını da yanıtladı. Konumu, statüsü ve yaptığı iş ne olursa olsun kuralların herkes için eşit ve tavizsiz uygulandığı bir ülke olan Almanya’nın çalışma yaşamında “güven” unsurunun önemine dikkat çeken Aygün: 

 “Çalışırken ya da ticaret yaparken çok dikkatli olunması, yasalara ve kurallara tam riayet edilmesi gerekiyor. Almanlar arasında espri amaçlı söylenen ‘Adam öldür ama vergi kaçırma’ cümlesinde haklılık payı çok yüksektir. Çünkü vergi kaçırmayı ‘topluma karşı işlenen bir cinayet’ olarak değerlendirirler. Bu yüzden ticaret yapanlar ülkenin kanunlarını iyi bilmeliler” dedi. 

Yaşar Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Şevkinaz Gümüşoğlu da, Türkiye’de ara işgücünde yaşanan sorunların mesleki eğitime daha fazla önem verilmesiyle çözüleceğini vurguladı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.