Ayhan Bilgen'den ilk açıklama geldi!

Ayhan Bilgen'den ilk açıklama geldi!

Gözaltında zehirlenen Kars Belediyesi Eş Başkanı Ayhan Bilgen, sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. Bilgen, "Gözaltında bulunduğum süreç boyunca sadece su alacağım" dedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen  '2014 Kobane eylemleri' soruşturması kapsamında gözaltına alınan HDP'li Kars Belediyesi Eş Başkanı Ayhan Bilgen, dün zehirlenmişti. Gözaltı süresi sadece su kullanacağını söyleyen Bilgen, tedavi olduğunu belirtti.

Bu hafta görülecek 3 davası olduğunu açıklayan Bilgen, bu davaların Zekeriya Öz ve ekibi tarafından hazırlandığını iddia etti. Bilgen, "Hala Türkiye’nin Zekeriya Öz’ün pisliğiyle oynamasını isteyenler, bunun herkese bulaşacağını bilmelidir" dedi.

Ayhan Bilgen'in yaptığı açıklama şöyle:

"Herkese selamlar; hem yaşadığım sağlık sorunu hem de sürece ilişkin kamuoyunun bilmesini istediğim birkaç notu iletmek istiyorum: Hem buradaki görevliler hem de hastane personeli üzerlerine düşeni yaptı. Ama buradaki koşullarda aynı gıdaları almak, tedaviye imkan vermeyecektir. Bu nedenle bundan sonra, gözaltında bulunduğum süreç boyunca sadece su alacağım.

Belediyemize kayyım atamayı düşüneneler, yüz elli yıl önce Rus askeri valisinin Kars ile ilgili hatıralarını okusunlar. Vali şehri yönetemeyince Şura kurmak zorunda kalmıştı."

Son olarak bu hafta görülecek 3 yargılamama ilişkin ise şunu söylemek istiyorum: Hala Türkiye’nin Zekeriya Öz’ün pisliğiyle oynamasını isteyenler, bunun herkese bulaşacağını bilmelidir. Bu hafta boyunca yargılandığım tüm dosyaların dinleme ve hazırlıkları Zekeriya Öz ve ekibine aittir."

239250_1166x699.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.