Aylin Nazlıaka'dan Başkan Adayı Mutlu'ya: Tüm Türkiye'yi mutlu kılacağız

Aylin Nazlıaka'dan Başkan Adayı Mutlu'ya: Tüm Türkiye'yi mutlu kılacağız

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, Konak Adayı Nilüfer Çınarlı Mutlu ile birlikte Eşrefpaşa’da kadınlarla buluştu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka ile CHP Konak Belediye Başkan Adayı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Konak’ta kadınlarla bir araya geldi. Eşrefpaşa Caddesi’nde bulunan Mardin Sofrası’nda gerçekleşen coşkulu buluşmaya; Nazlıaka ve Mutlu’nun yanı sıra Kadın Kolları MYK Üyeleri Hatice Semerci ile Nurşen Balcı, İl Kadın Kolları Başkanı Nurdan Şenkal Uçar, İl Başkan Yardımcısı Özlem Eser, İl Sekreteri Özlem Ünsal, İlçe Başkanı Ozan Ali İlgazi, İlçe Kadın Kolları Başkanı Melda Erbaykent, meclis üyesi adayları, muhtarlar ve çok sayıda kadın katıldı.

konakta-coskulu-kadin-bulusmasi-2.jpeg

NİLÜFER BAŞKANIMIZIN SIMSIKI ARKASINDAYIZ

Coşkulu buluşmada kadınlara seslenen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, “Bugün koşa koşa güzel İzmir’e geldim. Çünkü Genel Merkez olarak, Nilüfer Başkanımızın sımsıkı arkasındayız. Bunu söylemek için geldik sevgili Konaklılar. Bugün 3 Mart, 3 Devrim Yasası’nın kabul edildiği gün. Halifeliğin kaldırıldığı, Tevhid-i Tedrisat Kanunu kabul edilerek eğitimde birlik sağlandı ve Şeriye ve Evkaf Vekaletleri kaldırıldı. Bugün laikliğin hayata geçirildiği bir gündeyiz. Bugün 100’üncü yılını kutladığımız 3 Devrim Yasası’nın yıldönümünde, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü, ülkemizin kuruluşunda mücadele etmiş olan tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla anıyorum” dedi.

KARMA EĞİTİMİ TARTIŞMAYA AÇIYORLAR

Konuşmasının devamında Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in laik eğitimi hedef alan sözlerini hatırlatan ve iktidarın ÇEDES projesini eleştiren Nazlıaka, “Öğrenimde birlik ile beraber kız çocuklarının da okul hayatına katılması teminat altına alınmıştı. Bugün gelinen noktada karma eğitimi tartışmaya açıyorlar. Bakan, ‘Kız okulları açacağız veliler de rahatlayacak’ diyor. Velilerimize soruyorum; bundan bir rahatsızlığınız var mı? Olamaz… Eşitlik dediğiniz şey çocuk yaşta içselleştiriliyor. Kız çocukları okullaşmalıdır. ÇEDES projesini İzmir’de ağırlıklı olarak uygulamak istiyorlar. Hayat Bilgisi diye bir dizi vardı. ‘Hocam’ diyorlardı, ‘Hoca camide olur’ diyordu Perran Kutman. ÇEDES projesiyle okullara imam soktular. Biz her türlü inanca saygı duyuyoruz, ben de inançlı biriyim ama bizim burada tartıştığımız şey laiklik ve çağdaş eğitim. Daha fazla yerde CHP’nin bayrağını dikmeye ihtiyaç var” ifadelerini kullandı.

konakta-coskulu-kadin-bulusmasi-5.jpeg

LAİKLİK KADINLAR İÇİN NEFES ALMAKTIR

“Türkiye laiktir laik kalacak” diyen Nazlıaka, sözlerini şöyle sürdürdü: “Halifeliğin kaldırılmasıyla Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, egemenliği kayıtsız şartsız millete vermiştir. Halkçı bir anlayışla eşit yurttaşlık hakkını herkese teslim etmiştir. İstanbul’da şeriat sloganları atan, hilafet çağrısı yapanlar var. Türkiye laiktir laik kalacak. Onların da duyacağı şekilde haykıralım. Biz kadınlar için laiklik olmazsa olmazdır. Laiklik, herkesin istediği yaşam biçimine sahip olabilmesidir. Ekmek gibi, su gibi, hava gibi ihtiyaç duyduğumuz bir şeydir. Kadınlar için nefes almaktır.”

8 MART MÜCADELEYİ BÜYÜTME GÜNÜDÜR

Yaklaşan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne özel mesajlar da veren Nazlıaka, “Her kadın emekçidir, ben hiç aylak kadın görmedim. Bugün her 3 kadının sadece biri çalışma hayatı içinde, her 10 kadından 4’ünün güvencesi yok. Kadınların bu kadar yoksullaştırıldığı bir dönemde daha fazla dayanışmaya ihtiyacımız var. Yıl 1857, ABD’de dokuma fabrikasında çalışan 40 bin kadın sadece insan onuruna yakışır koşullarda çalışmak için grev başlatıyor. Eşit işe eşit ücret almıyorlar. Grev esnasında bir arbede çıkıyor, yangın çıkıyor, 129 kız kardeşimiz yanarak yaşamını kaybediyor. 1920 yılından bu yana 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ilan ediliyor. O gün bir kutlama günü değil, canlara pahasına bedel ödeyerek kadınların eşitlik hakkını savunan yaşamını kaybetmiş kız kardeşlerimizi anma, anlama ve mücadeleyi büyütme günüdür” diye konuştu.

BÖYLE ADAY ÇOK AZ GÖRDÜM

Konak Adayı Nilüfer Çınarlı Mutlu’nun ortaya koyduğu belediyecilik vizyonundan çok etkilendiğini kaydeden Nazlıaka, “Nilüfer Başkanımız aday adaylığı için başvurduğunda Genel Sekreterimiz kendisiyle görüşme yaptı. Şundan çok etkilendim. Bugüne kadar birçok adayla tanıştım ama böylesine bilinçli, duyarlı, toplumun tüm sorunlarına temas eden bir broşür hazırlamış çok az aday gördüm. Yaya haklarından tutun engellilere, toplumun tüm kesimlerini kucaklayan projelere nasıl önem verdiğini, nasıl hayat geçireceğini güzel ve planlı şekilde özetlemişti. O gün bana büyük bir güven uyandırdı. Bizler eşitliği savunuyoruz, ülkemizin aydınlık yüzlü erkekleri de var. Kadının halinden en iyi kadınlar anlar. Çünkü bizler görülmez iplerle birbirimize bağlıyız. Günün sonunda hepimizin yaşadığı şey aynı. Bir kadın eğer çocuğu açsa ona yedirir kendi aç yatar. Nilüfer Başkan da Konak’ta herkese aynen böyle bir yaklaşımla, sizlerin derdini dert eden bir anlayışla sahip çıkacak. İşte o yüzden Nilüfer Başkan’ın sımsıkı arkasındayız” dedi.

konakta-coskulu-kadin-bulusmasi-3.jpeg

CHP’Lİ BELEDİYELER KADINI HAYATIN İÇİNE KATAR

CHP’li belediyelerin hayata geçirdiği hizmetlerle kadınları özgürleştirdiğini belirten Nazlıaka, “CHP’li belediyeler kreşler, gündüz bakım evleri, yaşlı bakım evleri, mola evleri açar. Kadını hayatın içine katar. CHP’li belediyeler kadınları hayatın içine katan birtakım hizmetler sunarak kadını özgürleştirir. CHP’li belediyeler kadını güçlendirir. Hiç utanmayalım aramızda okuma yazması olmayanlar olabilir. CHP’li belediyeler, okuma yazma kurslarıyla, meslek edindirme kurslarıyla, kooperatiflerle kadını ekonomik ve sosyal olarak güçlendirir. Nilüfer Başkan da böyle projeleri olan bir başkan. İşte o yüzden Nilüfer Başkan’ın arkasındayız. Konak mutlu, İzmir mutlu ama tüm Türkiye’yi mutlu kılacağız. Tüm Türkiye’ye CHP bayrağı dikeceğiz. CHP’li belediyeler aynı zamanda toplumu dönüştürüyor. Mesleğin kadını erkeği olmaz. CHP’li belediyeler erkeklerin yaptığı işlerde kadınları da istihdam ederken onların da hayatın her alanında var olabileceğini gösteriyor. Geçen günlerde bir günde 8 kız kardeşimiz katledildi. Kadına yönelik şiddet her geçen gün artıyor. Güven içerisinde yaşadığımız kentlerin oluşması için kadın bakış açısı gerekiyor. Sırf sokak aydınlatması iyi olmadığı için işten ayrılan kadınlar var. CHP’li belediyelerin olduğu yerde adınlar istediği yerde inebiliyor, hele bir de mimar belediye başkanınız varsa şehir tasarımı kadınların gücen içerisinde yaşadığı bir yer haline dönüşüyor. O yüzden Nilüfer Başkan’ın sımsıkı arkasındayız. Nilüfer Başkan görüyorum ki sizlerin de gönlünü şimdiden fethetmiş. Nilüfer Başkanı sizlere emanet ediyorum” şeklinde konuştu.

KADINLARLA YAN YANA YÜRÜYECEĞİZ

Katılımından dolayı Nazlıaka’ya teşekkürlerini sunan CHP Konak Belediye Başkan Adayı Nilüfer Çınarlı Mutlu ise, “Önümüzdeki 5 yıl boyunca Konak’ta bütün kadınlarla yan yana yürüyeceğiz. Kimse kendisini bir adım geride hissetmeyecek. Hepimiz eşit bir yoldaşlık yapacağız. 5 yıl boyunca bizler çok çalışacağız. Kadınların daha görünür olmasını sağlayacağız. Kreşlerden engelli bakım evlerine, 24 saat açık kütüphanelerden semt merkezlerine kadar dolu dolu bir dönem geçireceğiz. Bizi bugün yalnız bırakmayan Kadın Kolları Genel Başkanımız Aylin Nazlıaka’ya tekrar teşekkür ediyorum. Bu 5 yılda hiç ayrılmayacağız hep beraber olacağız” açıklamasını yaptı.

konakta-coskulu-kadin-bulusmasi-1.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.