AYLİN ŞENGÜN TAŞÇI’NIN YENİ SOLO ALBÜMÜ “GİT” MÜZİK MARKETLERDE

AYLİN ŞENGÜN TAŞÇI’NIN YENİ SOLO ALBÜMÜ “GİT” MÜZİK MARKETLERDE

Aylin Şengün Taşçı’nın “Git” adını verdiği yeni solo albümü, müzik marketlerde ve digital platformda yerini aldı.

Türk Sanat Müziği’nin önde gelen isimlerinden Aylin Şengün Taşçı 2017 başında yayınlanan “Andıkça” adlı solo albümünün ardından çok ara vermeden, bu kez çağdaş esintiler taşıyan “Git” adlı yeni solo albümünü dinleyicileriyle buluşturdu.

Türk Sanat Müziği’nde klasikler kadar yeni çalışmaların yorumlanmasının da önemli olduğu düşüncesiyle hazırlanan albüm, her yaştan dinleyici tarafından çok sevilecek 11 eserden oluşuyor. “Git”, sanatçının 7. albümü. 

Aylin Şengün Taşçı’nın son çalışması, albümün sanat yönetmeni Dilek Yüzlüer’in imzasını taşıyan “Git” adlı yepyeni bir tangonun adını taşıyor. Albümde “Git” dışında “Sen Benim Güneşimsin” adlı yeni bir tango daha bulunuyor. Ayrıca son yıllarda çok sevilen Necip Celal Andel ve Nejdet Rüştü Efe imzalı “Mazi” tangosu yeni bir anlayışla yorumlanarak albümde yerini aldı. 

Romantizmi güzel yaz akşamlarına taşımak için albüme seçilen şarkıların başında, Nihat İncekara’nın bestelediği ve sözleri Ümit Yaşar Oğuzcan’a ait olan “İstanbul” adlı eser ile Erol Sayan’ın dilden dile dolaşan ünlü şarkısı “Geçsin Günler Haftalar” (Hatıra) yer alıyor.

Cengizhan Sönmez’in bir süre önce kendi sesiyle yorumladığı ve Türk Sanat Müziği sevenler tarafından çok beğenilmiş olan iki muhteşem Hicaz şarkısı, bu albümde Aylin Şengün Taşçı’nın başarılı yorumuyla bir kez daha hayat buldu. “Şarkılar Ağlar” ve “Siyah Beyaz Sevdalar”, hüznü Hicaz makamının derinliklerinde arayanlar için dinlemeye doyulmayacak güzellikte lezzetler sunan iki çalışma.

Albümde İstanbul’u anlatan ve “Sevgili İstanbul” adını taşıyan eser 1950‘lerin büyük ses sanatçısı Radife Erten imzasını taşıyor. Aylin Şengün Taşçı’nın baba tarafından akrabası olan Radife Erten’e sevgi, saygı ve vefa duygusuyla albüme taşıdığı eser neşe dolu, ritmik yapısı ve güzel sözleriyle dikkati çekiyor. Necdet Varol’un “Bir Umut, Bir Işık” adlı şarkısı, dinleyenlerin eşlik etmek isteyeceği tatlı nağmeleriyle albümdeki neşe kaynağı eserlerden bir diğeri. 

Hasan Esen’in “Nar Tanesi” adlı Hicaz şarkısı coşkulu ritmik yapısıyla yaz akşamlarına ve sıcak tatil günlerine ayrı bir neşe ve mutluluk katacak nitelikte. Dramalı Hasan Hasgüler’in çok sevilen “Kalbim Seni Özler” adlı kantosu ise farklı yorumu ve kıvraklığıyla albümde bir inci tanesi gibi parıldıyor.

Aylin Şengün Taşçı “Git” albümünde, özenle seçilmiş tüm eserlere getirdiği muhteşem yorumla, bir kez daha “billur sesli” sanatçı olarak dinleyenlerin kalplerinde taht kuracak. “Git” albümü Türk Sanat Müziği sevenler için, güzel yaz günlerinde dinlemeye doyulmayacak enfes bir çalışma...

Taşçı Yapım tarafından hazırlanan, yayınlanan ve D&R başta olmak üzere müzik marketlerde satışa sunulan albüm, iTunes ve diğer digital platformlardan da elde edilebiliyor. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.