AYRANCILAR MEYDANININ TEMELİ TÖRENLE ATILDI…

AYRANCILAR MEYDANININ TEMELİ TÖRENLE ATILDI…

Torbalı Belediyesi’nce  “Her Mahalleye Bir Meydan Projesi” kapsamında yapımına başlanan meydanlar serisin 3.sünün temeli Ayrancılar Mahallesi’nde atıldı.

Törende konuşan AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, CHP’ye çağrıda bulundu “bölücülerle, teröristlerle aynı saflarda yer almayın. Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyete değer katacak bir süreç başlıyor “dedi. Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez  de ilçenin yatırımcıların gözdesi olmasında belediye yatırımlarının, hizmetlerinin en önemli etken olduğunu söyledi.

Kalabalık bir topluluğun katıldığı temel atma töreninde ilk konuşmayı Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez yaptı. Ayrancılar Kent Meydanın 7000 m2’lik  alan üzerine inşa edileceğini, burada sosyal tesislerin de  yer alacağını belirten başkan Görmez ,”Her Mahalleye Bir Meydan Projelerimizden 3.süne   Ayrancılar’dan devam ediyoruz. Daha önce Atatürk Mahallesi meydanını Yazıbaşı ve Çapak Meydanını tamamlamıştık. Torbalı Mahalle Meydanı projesi hazır ihaleye çıktı. Meydanlar sıradan alanlar değil. Bilinirliğini arttırır.  Bütün kesimlerin buluşma merkezidir.  Kentlerin simgesidir.  Çünkü kentler meydanlarıyla anılır. Ayrancılar;  bugün 50 bini aşan nüfusuyla İzmir’in çekim merkezi olmayı başarmıştır.  Belediye olarak bu hızlı kentleşmenin, yapılaşmanın, büyümenin altyapısını sağlıklı , geleceğe dönük  oluşturmak  için Ayrancılar’ı pilot bölge ilan ettik, teknik ekibimizle  buraya yoğunlaştık. Belediye olarak buraya çok amaçlı oldukça modern bir düğün salonu yapıyoruz, ihale aşamasında. Toplamda 2250 metrekarelik kapalı alana sahip. Bir sosyal kompleks niteliğinde olacak. Ve Allah nasip ederse 8 ayda bunu da tamamlayacağız.

GENÇLİK MERKEZİNİN TEMELİ DE YAKINDA ATILACAK

Milletvekilimiz Sayın Atilla Kaya Bey’in büyük desteği ,yoğun girişimiyle yine Ayrancılar’ımıza Gençlik Merkezi yapılıyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nca yapımına başlanacak olan Gençlik Merkezi 8500 m2 alan üzerine kurulacak. 900 m2 kapalı alana sahip olacaktır.  İçerisinde derslikler ve etüt salonlarının bulunacağı bu tesiste ayrıca ;halı saha, basketbol sahaları ile voleybol sahaları da yer alacaktır. Gençlerimizin boş zamanlarını daha verimli ve sağlıklı değerlendirme imkânı bulacakları bu merkez Ayrancılar’ a değer katacaktır.

Son iki yılda Ayrancılar’a yoğunlaştığımızı belirtmiştik.

Ayrancılar merkezli mahallelerimize toplamda 82 km, asfalt, yaya kaldırımı, kavşak düzenlemesi yaptık.” dedi.

TORBALI’NIN YILDIZI KAMU VE BELEDİYE YATIRIMLARIYLA PARLIYOR.

Başkan Görmez “Önemli bir kısmı merkezi hükümetin yatırımlarıyla gerçekleşen onlarca projenin en önemlisi Torbalı Devlet Hastanesidir.  Menderes havzasına hayat verecek olan 250 yataklı hastanemiz açılış için gün sayıyor.  Torbalı çok hızlı gelişen ve nüfusu artan bir ilçemiz. 2015 yılında 157 bin olarak açıklanan nüfusumuz sadece son 9 aylık sürede 16 bin arttı ve 173 bine ulaştı. Yoğun göçle birlikte artan derslik sorununu çözmek için farklı mahallelerde 50 bin metrekarelik arsayı Milli eğitime tahsis ettik.  25 dolayında yeni okul projesine öncülük ettik. Bugün 50 ile 60 bin arasında değişen SGK’lı çalışanlarımızın gereksinimlerini karşılayacak olan SGK binamız tamamlandı.

Öte yandan İZBAN raylı hattı nedeniyle ikiye bölünen ilçemizi birleştiren modern yaya altgeçidini tamamladık.  Şehit Jandarma Uzman Çavuş Tolga Sağlam’ın adını verdik. Açılışını gerçekleştirdik.

Tek merkeze odaklanmak yerine hizmetlerimizi de yaşamın bütün alanlarına yaymak amacıyla bu kez, sosyal market,  köy konakları, organik pazarlar, düğün salonları,  Sosyal Eğitim Merkezleri inşaatlarına başladık. Zahire Pazarı Sosyal Market inşaatına başlandı . Ayrancılar Mahallesi Çok Amaçlı Salon İhale aşamasında. Torbalı Mahallesi organik Pazar Yeri ihale aşamasında.  Türkmenköy Köy Konağı inşaatı bitmek üzere. Atatürk Mahallesi Çok Amaçlı salon temeli atıldı. Yoğurtçular  Köy Konağı inşaatına başlandı . Yazıbaşı Mahallesi Sosyal Eğitim Merkezi  ihale aşaması tamamlandı. Atatürk Mahallesi Torbalı Sosyal Eğitim Merkezi inşaatına başlandı. Yazıbaşı Mahallesi Çok Amaçlı Salon ihale aşamasında.160 dönümlük alan üzerinde Ahmetli Köyü Sosyal Yaşam kampusu proje aşamasında. Belediyemizce İnşaatı tamamlanan 100 yataklı Huzurevi’ ni tamamlayarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına devrettik.  Subaşı Mahallesinde Engelli Eğitim Merkezi açtık

İZBAN demiryolu ulaşım ağına Torbalı’nın dâhil edilmesi, belediyemizin projeleriyle ilçede yaşam kalitesinin artması konut sektörüne talebi de beraberinde arttırdı. Bir yandan TOKİ ile görüşmelerimiz devam ederken öte yandan altyapı ve asfaltlamada tam bir seferberlik başlattık. Park ve sosyal yaşam alanlarına odaklandık. 27 Çocuk Parkı Ve Fitness alanının yapımını gerçekleştirdik  60 km sıcak asfalt, 50 km Sathi kaplama asfalt olmak üzere toplamda 110 km'lik yol çalışması tamamlandı.70.000 m2 kilit parke.8772 metre bordür taşı döşendi.  Farklı yatırımlar, alanlar için 271 bin metrekarelik alan kamulaştırdık. 9.890.988 TL ödeme gerçekleştirdik. Kaplancık’ta 30 bin, Çaybaşı’da 10 bin, Fetrek’te 100 bin, Ahmetli’de 160 bin, Müselesste 24 bin metrekarelik alanı devletimiz  bize tahsis etti. Burada projelerimiz olacak.

Muratbey’de 24 bin metrekare,  Göllüce’de 220 bin metrekare.  Huzur Evi için 2 bin 500 metrekare Trafik eğitim parkı için 5 bin, Suyunbaşı için 10 bin olmak üzere  toplamda 264 bin metrekarelik alanı ilçeye kazandırdık.

Orman Ve Su İşleri Bakanımız Sayın  Prof.Dr. Veysel Eroğlu’nun devreye girmesiyle ıslah çalışmalarına başlanan 22 Km. uzunluğundaki Fetrek çayı ıslah edildi. Şimdi  ilçe merkezine yakın bölgesinde 150 hektarlık alanda ağaçlama yapılacak. Mesire alanları yapılacak.  Üniversite öğrenimi görmek isteyen ancak maddi durumu buna elvermeyen öğrencilerimiz için kısa adı TOREV olan Torbalı Eğitim Vakfını kurduk. Evde bakım projemizle ilgili hazırlıklar ise son aşamaya geldi.” dedi.

KAYA’DAN CHP’YE ÇAĞRI.

Törende konuşan Ak Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya ise, referanduma değindi. Terör örgütlerinin karşı çıktığı Anayasa referandumuna CHP’nin de hayır dediğini belirterek şunları söyledi. “ dün burada bir şehidimiz toprağa verdik. O evladımız niye şehit oldu?  Bu ülkenin birliği, bu vatanın bölünmezliği için şehit oldu.   Onu şehit edenler bu ülkede Anayasa referandumu ister mi ? 18 maddelik bir değişiklik  var. Tek maddesinde bu ülkenin zararına bir şey var mı? Referandumla güçlü, istikrarlı geleceğe odaklı bir dönemin temeli atlıyor.   CHP’li  kardeşlerim  iki kez düşünsünler. O saflarda asla yer almasınlar” dedi.

ayrancilar.jpgkaya-001.jpg

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.