Ayşe Kulin ile Baş Başa söyleşisine yoğun ilgi

Ayşe Kulin ile Baş Başa söyleşisine yoğun ilgi

Ege Çağdaş Eğitim Vakfı, kurulduğu 1995 yılından bu yana, çağdaş, bilimsel düşünen, sorgulayan, aydın nesillerin yetişmesine katkıda bulunabilmek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

İzmir’de kurulmuş ve eğitim konusunda faaliyet gösteren en büyük yerel vakıflardan olan Ege Çağdaş Eğitim Vakfı, kurulduğu 1995 yılından bu yana, çağdaş, bilimsel düşünen, sorgulayan, aydın nesillerin yetişmesine katkıda bulunabilmek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Çalışmaları desteklemek ve kaynak sağlamak için düzenlenen Ayşe Kulin ile Baş Başa söyleşisi yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi. Sosyal sorumluluk projelerini her zaman destekleyen ve gerek projeleriyle gerek sponsorluk desteği ile her daim örnek olmaya çalışan Mövenpick Hotel Izmir, birçok gence eğitimde umut ışığı olan EÇEV etkinliğine ev sahipliği yaptı. 10 Nisan Çarşamba günü gerçekleşen söyleşi ve imza gününde katılımcılar Ayşe Kulin ile kadın hakları, eğitim gibi konularda sohbet ederken, aynı zamanda unutulmaz eserlerini imzalatma şansı buldular.

Söyleşi sonunda EÇEV adına Ayşe Kulin’e katılımları için, Mövenpick Hotel İzmir’e de sponsorluğu için teşekkür belgesi verildi. Ardından Ayşe Kulin kitaplarını imzaladı ve her okuyucusuyla tek tek fotoğraf çektirdi.

Ayşe Kulin 1941 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. Lise öğrenimini Amerikan kız Koleji’nde tamamladı. London School of Economics’te sosyoloji eğitimi aldı. Yazar, çeşitli gazete ve dergilerde editör ve muhabir olarak çalıştı. Ayşe Kulin’in öykülerden oluşan ilk kitabı 1984 yılında yayımlandı. Bu kitapta yer alan “Gülizar” adlı öykü, 1987 yılında Nisan Akman yönetmenliğinde beyaz perdeye uyarlandı ve film, 1986 yılında Kültür Bakanlığı Ödülü’nü kazandı. 1997 yılında yayımlanan “Adı: Aylin” kitabı ile İstanbul İletişim Fakültesi tarafından yılın yazarı seçildi. Bu kitap, yazarın geniş kitleler tarafından tanınmasına ve okuyucu kitlesini oluşturmasında büyük rol oynadı. 

Ayşe Kulin’in kitapları dünya çapında 22 dile çevrilmiştir ve yazar, ülkemizde geniş bir okuyucu kitlesine sahiptir. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.